Gastromat forsinket

23. juli 2019Aktuelt
SAVNET: Det har vært mye oppstyr rundt Gastromat de siste månedene. Etter at en maskin i Gastromat-fabrikken ble ødelagt ble det stopp i produksjonen - og flere butikkhyller ble tomme. Foto: Maria Tveiten Helgeby
SAVNET: Det har vært mye oppstyr rundt Gastromat de siste månedene. Etter at en maskin i Gastromat-fabrikken ble ødelagt ble det stopp i produksjonen - og flere butikkhyller ble tomme. Foto: Maria Tveiten Helgeby

Fabrikken som lager det populære krydderet venter på en maskindel fra en leverandør i Kina. Dermed må produksjonen vente til august.

Det betyr at krydderet uteblir fra butikkhyllene enda lenger, melder NRK Vestfold.

Ifølge kanalen skulle blandingskrydderet allerede vært på vei tilbake i butikkhyllene, men selskapet som lager Gastromat forteller at de fortsatt mangler en del til maskinen de lager krydderet med.

– Først fikk vi tilsendt feil del, og nå har vi fått beskjed om at leveringen blir forsinket, sier daglig leder Tove Nilssen i Gastromat AS til NRK.

Delen må sendes fra en leverandør i Kina. Dermed må Gastromat-tilhengere smøre seg med desto mer tålmodighet før de får krydderet tilbake i krydderhylla. Produksjonen vil nemlig ikke være i gang igjen før i august.

Nostalgi

Gastromat er et blandingskrydder som består av grønnsaker, hvitløk, purre, gjærekstrakt, havsalt, MSG og vegetabilsk ekstrakt.

Da Godt snakket med Jostein Medhus, medeier og matfaglig rådgiver hos Kulinarisk Akademi, i mai om hvorfor folk ble så fortvilte over Gastromat-mangelen, mente han at blant annet nostalgi var en grunn til at folk savnet krydderet.

– Dette er et krydder som har eksistert siden 1966, så det er nok noen som har vokst opp med det og fått det da de var små. For noen vil det nok derfor være en viktig del for at maten skal smake sånn du erindrer at maten har smakt hele livet.

Godt prøvde for øvrig også å lage vår egen variant av krydderet. Oppskriften og fremgangsmåten finner du her.

Sagaen om Gastromat startet i mai. Da kunne TV2 fortelle at butikker var utsolgt for krydderet i siden maskinen som lager blandingskrydderet var ødelagt.

Slik lager du ditt eget Gastromat

Publisert: 23.07.2019 kl. 14:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?