Til hovedinnhold

Julekaker: Lise Finckenhagens syv utradisjonelle slag til jul

1. desember 2017Aktuelt
JULEKAKER: Du har nok hørt om de syv tradisjonelle slagene til jul, men hvorfor ikke lage noen egne tradisjoner også? Foto: Sara Johannessen/VG
JULEKAKER: Du har nok hørt om de syv tradisjonelle slagene til jul, men hvorfor ikke lage noen egne tradisjoner også? Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Sarah Bernard, kokosmakroner eller fløteboller - fordelen med disse utradisjonelle julekakene er at det er helt opp til deg hvilke syv slag det er.

Nye tradisjoner kommer, andre tradisjoner går og noen ganger kan det være helt tilfeldig hvordan nye tradisjoner oppstår.

Hjemmelagde «fløteboller» med bringebær har blitt en hit i vår familie. Denne gangen er det faktisk far i huset som nesten ikke kan styre seg, bare hyggelig det altså – for stort sett er det meg. Så nå gjentar vi suksessen fra i fjor og året før, og vips – en ny tradisjon er skapt.

Slik lager du klassisk juleribbe: Ribbe med sprø svor

Sarah Bernhard har også rukket å bli en klassiker blant julebaksten (selv om den smaker akkurat like herlig året rundt) med sin seige mandelbunn, myk sjokoladetrøffelkrem og mørke sjokolade. Denne gangen har jeg bakt den i en liten langpanne for enkelhetens skyld. Det som riktignok kan være litt klønete er å skjære kaken i pene stykker etter at sjokoladen på toppen har stivnet. Mitt triks er å «markere» opp bitene i sjokoladen rett før den stivner slik at du enkelt kan skjære ned mellom markeringene senere.

Ellers så har jeg denne gangen fylt opp kakeboksene med små italienskinspirerte «snøballer» med valnøtter, julebrownies (etter konseptet: ta din favoritt og gjør den julete), «pimpede» serinakaker med melkesjokolade- og pasjonsfruktkrem, vaniljekjeks med dulche de leche, og sist men ikke minst – seige deilige kokostopper dyppet halvveis i sjokolade. Hvilke som blir dine syv utradisjonelle er som sagt helt opp til deg! Puss kakeboksene og sett på julemusikken.

Her skal det bakes, folkens!

Sjekk ut Lise Finckenhagens syv utradisjonelle slag under:

Hva pleier du å bake til jul? Del gjerne i kommentarfeltet!

Publisert: 01.12.2017 kl. 14:11
Oppdatert: 06.12.2019 kl. 11:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?