Imponer gjestene med lekker andemiddag

Skikkelig festmiddag blir det med rødvinsbraiserte andelår servert med stekt jordskokk og marinerte tomater. (Foto: Trygve Indrelid.)
Skikkelig festmiddag blir det med rødvinsbraiserte andelår servert med stekt jordskokk og marinerte tomater. (Foto: Trygve Indrelid.)
Pia Cecilie Vabro

Prøv en av disse deilige oppskriftene på and, og avslutt med varm sjokoladefondant.

And kan tilberedes på mange måter. For å lage et skikkelig godt måltid med and kreves litt ekstra tid og innsats – men hvorfor ikke, når vi først tar i bruk en så fin råvare?

Har du hele dagen og litt til, kan du lage andeconfit. Her skal anden saltes, og så ligge i saltet en hel arbeidsdag, så skal den stekes på lav varme i fire-fem timer.

De andre oppskriftene kan imponere like mye, men krever ”ikke mer” enn et par timer på kjøkkenet.

Prøv deg på stekt andebryst, her får du forslag på en variant med pastinakkpuré og rosenkålsalat, en med søtpotetmos og rødløkskompott eller honning- og pepperstekt andebryst med ristede epler, sukkererter og solbærsaus.

Andelår kan du braisere og servere med stekt jordskokk og marinerte tomater.

Når du nå imponerer med middagen, er det viktig å følge opp med en like lekker dessert. Sjokoladefondant er godt, delikat og akkurat passe avansert. Den kan gjerne serveres med litt vaniljeis eller pisket krem til.

God middag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?