Frukt i rødvin
Seks fristende oppskrifter på rødvinskokte frukter.
Frukt kokt i rødvin tilsatt deilige krydder kan brukes både som tilbehør til en festmiddag eller som dessert.
Rødvinskokte epler kan du servere som tilbehør til andebryst, laken kan du koke inn og servere til en deilig, moden blåmuggost. Du kan også servere eplene som dessert med lettpisket krem.
Både rødvinskokte plommer og pærer er klassikere som er fine å ta frem som helgedesserter. Plommene kokes med vanilje og kanel eller gjerne også med sitron, og serveres med vaniljeis. Pærene smakes til med vanilje og appelsin, og kan serveres alene, kun med laken kokt inn som sirup – eller også med en deilig vaniljeis ved siden av.
Svisker gjør seg også godt kokt i rødvin, her tilsetter du kanel og nellik og serverer desserten med iskald kremfløte ved siden av. Vi har også funnet frem en oppskrift på rabarbra kokt i portvin servert med ost.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:45
Lag deg en gratis konto