Ukens matblogg: Ovnsbakt havregrøt med rabarbrakompott
Denne havregrøten er sunn, billig og lett å lykkes med, i tillegg gir den deg et realt energikick. Spis den til frokost, og du holder deg mett og glad helt frem til lunsj.
- Jeg lager gjerne dobbelt opp av denne grøten og spiser restene som mellommåltid eller før trening, sier Karine Sveli til Godt.no.
- Grøt var jo fattigmannsmat, men nå er det blitt veldig populært og det er veldig sunt, sier hun.
- Med banan og kokosmelk blir smaken søt og intens. Og når du baker den i ovnen blir konsistensen bedre enn når du koker den. Fremdeles bløt, men den får en deilig skorpe, forklarer Karine.
- Rabarbrakompotten kan lages på forhånd og oppbevares i syltetøyglass. Når rabarbraen bakes i ovn kommer de virkelige gode smakene frem, mens konsistensen blir myk og medgjørelig. Det tar litt tid, men krever minimalt med arbeidsinnsats, forklarer hun.
- Grøten er veldig rask å lage. Rør alt sammen i en form og sett den inn i ovnen før du går i dusjen, og vips har du deilig frokost når du er ferdig på badet. Husk bare å sette på klokka og å smøre formen med smør eller kokosolje, sier hun.
Les bloggen til Karine her, og følg henne på Facebok og Instagram også. Skap et gastronomisk vorspiel du også, her er spillelisten til Karine på Spotify.
Havregrøt for 2 personer
- Kokosolje eller smør til smøring av form
- 1 banan, most
- 2 desiliter store havregryn
- 1 eggehvite
- 2,5 desiliter kokosmelk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 klype salt
- Revet kokos til pynt
Slik gjør du
Karine bruker 5-10 minutter på forberedelser, og 20 minutter i ovnen.
Forvarm ovnen til 180 grader og smør en liten ildfast form med kokosolje eller smør.
Mos bananen med en gaffel, skill egget og bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
Fordel grøten i formen og stek den i 20 minutter.
Dryss over litt revet kokos og server, hvis ønskelig, med litt ekstra kokosmelk.
Server sammen med kald rabarbrakompott.
Bakt rabarbra
- 600 gram rabarbra
- 4 spiseskjeer flytende honing, gjerne akasie
- Skall og saft fra 1 økologisk appelsin
- 1 vaniljestang
Slik gjør du
Karine bruker 5-10 minutter på forberedelser, og nesten én time i ovnen.
Forvarm ovnen til 180 grader og kle en ildfast form med bakepapir.
Rens og del rabarbrastengene i fem centimeter lange biter. Tykke stenger kan i tillegg deles i to på langs. Fordel så rabarbara i formen.
Hell over honning, saft og appelsinskall fra en godt vasket appelsin.
Bakes midt i ovnen i ca 50 minutter til én time, til rabarbraen er blitt myk. Avkjøl og ha deretter over i et tett glass (med sirupen) for oppbevaring i kjøleskap.
Kompotten har holdbarhet på omtrent en uke og kan brukes til så mangt. Ikke bare smaker den nydelig til grøt, men også som kakepynt eller med en klatt kesam eller yoghurt gjør den seg (rabar)bra.
Publisert: 05.06.2014 kl. 08:11
Oppdatert: 05.06.2014 kl. 08:38
Lag deg en gratis konto