Gode, gammeldagse desserter
Prøv en av disse oppskriftene på dessertpuddinger.
Karamellpudding har klart å holde posisjon som dessert på norske middagsbord, kanskje særlig ved jule- og nyttårstider.
Og sjokoladepudding med vaniljesaus spiser vi stadig vekk – vi får den til og med ferdiglaget i porsjonsbegre på butikken…
Men andre puddinger har forsvunnet litt for oss.
Du syns kanskje det høres litt gammeldags ut med sagopudding? Eller semulepudding?
Og hva er egentlig en diplomatpudding?
Her får du oppskrifter på tradisjonelle, norske desserter i puddingform.
Sago- og semulepudding ble egentlig brukt som hverdagsdesserter, men om du serverer med skikkelig god rød saus, kanskje bringebærsaus med rødvin eller morellsaus, blir de flotte nok også til søndagsmiddagsbordet.
Brødpudding med romtrukne rosiner var desserten som stod på bordet da det var samling på Eidsvoll for å skrive Norges Grunnlov i 1814. her tar vi den frem igjen og serverer den varm med vaniljesaus.
Diplomatpudding lager du på det du har av tørket frukt og nøtter i kjøkkenskapet og serverer med friske bær og bærsaus.
Hvis du syns det blir for traust eller gammeldags, så har vi også tatt med en oppskrift på karamellpudding. Vær raus med karamellsausen, og server gjerne karamellpuddingen med pisket krem ved siden av.