Den første, friske grønnsaken

13. november 2012Aktuelt
Deilige, friske grønne asparges er på vei inn i norske butikker. (Foto: Colourbox.no.)
Deilige, friske grønne asparges er på vei inn i norske butikker. (Foto: Colourbox.no.)

Nå kommer aspargesen.

Asparges er den første grønnsaken som spirer etter vinteren – og det er et sikkert vårtegn når den norske, grønne aspargesen begynner å innfinne seg i grønnsaksavdelingen. Her får du seks flotte oppskrifter med asparges.

Frisk asparges er kjempegodt sammen med salt spekeskinke, prøv å servere det på brødskive sammen med tomatkompott. Du kan også lage en salat med frisk asparges, deilig tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, sammen med cherrytomater og rødløk. Reddik og fetaost er kanskje ikke det helt tradisjonelle tilbehøret til aspargesen, men den sprø, litt søte reddiken og kremet fetaost passer veldig godt til.

Asparges kan gjerne serveres som forrett i et middagsselskap, da gjerne sammen med en frisk salat og salt skinke. Eller ta på gourmethanskene og imponer med asparges servert med hjemmelaget salt marsipan, frøene fra tomater, olivenolje og ramsløk. Fortsatt lekkert, men mye enklere, blir det om du lager en vinaigrette på hasselnøtter og serverer over kokte asparges.

God vår!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?