Den første, friske grønnsaken
Nå kommer aspargesen.
Asparges er den første grønnsaken som spirer etter vinteren – og det er et sikkert vårtegn når den norske, grønne aspargesen begynner å innfinne seg i grønnsaksavdelingen. Her får du seks flotte oppskrifter med asparges.
Frisk asparges er kjempegodt sammen med salt spekeskinke, prøv å servere det på brødskive sammen med tomatkompott. Du kan også lage en salat med frisk asparges, deilig tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, sammen med cherrytomater og rødløk. Reddik og fetaost er kanskje ikke det helt tradisjonelle tilbehøret til aspargesen, men den sprø, litt søte reddiken og kremet fetaost passer veldig godt til.
Asparges kan gjerne serveres som forrett i et middagsselskap, da gjerne sammen med en frisk salat og salt skinke. Eller ta på gourmethanskene og imponer med asparges servert med hjemmelaget salt marsipan, frøene fra tomater, olivenolje og ramsløk. Fortsatt lekkert, men mye enklere, blir det om du lager en vinaigrette på hasselnøtter og serverer over kokte asparges.
God vår!
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:22
Lag deg en gratis konto