NM i taco 2017: Dette er Norges beste taco
NM i Taco 2017 er overstått, og det ble klart at det er Harry Pepper som lager Norges beste taco.
Det var Lars Aspen og Gustav Tveit for Harry Pepper fra Stavanger som stakk av med seieren, og som nå kan skryte på seg at de lager Norges beste taco!
– Det er veldig, veldig gøy, sier Lars Aspen.
Vinnertacoen består av en steinsopptortilla, jordskokkpuré, fasan - både bryst, lår og skinn, samt multe- og tindvedsalsa, og bacon flambert i tequila, rundet av med agavesirup. Oppskriften på vinnertacoen finner du nederst i saken.
– Tanken bak er litt nordisk høst som blir krasjet i Mexico, forteller Lars Aspen til Godt.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Juryen består av matbloggerne Anders Husa og Line Bruu, samt juryleder, meksikansk kokk og taco-ekspert Chef Sylvia Vavik. Deres begrunnelse for vinneren var:
«Vi bestemte dette laget fordi de var veldig innovative. De hadde veldig fine smaker som passet godt sammen. De bruke mange norske råvarer og var miljøbevisste. Så det var veldig bra. Det var vanskelig å velge, men de har det lille ekstra.»
Artikkelen fortsetter under bildet.
Hard konkurranse
Årets deltakere var restaurantene Harry Pepper fra Stavanger, Frida fra Trondheim og Quesadilla Tequila Bar fra Oslo. I tillegg stemte publikum på Mexicanas Nancy og Veronica fra Kristiansand som utfordrer. Det var altså fire lag i dagens finale.
Det er ikke tvil om at konkurransen var hard, og vinnerlaget brukte mye tid på forberedelsene.
– Det er klart at vi har prøvd og feilet litt, det har vi, sier Aspen.
– Vi har justert mengde, styrke og sånne ting - det har vi jobbet en del med, fortsetter han.
Dette er det fjerde året det blir arrangert NM i Taco i Mathallen i Oslo. Hvert år er det fire lag som konkurrerer om å lage den mest kreative, innovative og velsmakende tacoen. I fjor var det Kitchen & Table fra Bergen som vant tittelen.
Publisert: 27.10.2017 kl. 12:40
Oppdatert: 30.10.2017 kl. 09:08
Lag deg en gratis konto