Til hovedinnhold

Lanserer en egen serie med «Game of Thrones»-vin

9. juli 2014Aktuelt
VINTEREN KOMMER: Det drikkes hyppig vin i TV-serien «Game of Thrones», og nå kommer en vinserie inspirert av fantasy-universet. Foto: HBO Nordic/Common Ventures
VINTEREN KOMMER: Det drikkes hyppig vin i TV-serien «Game of Thrones», og nå kommer en vinserie inspirert av fantasy-universet. Foto: HBO Nordic/Common Ventures

For fans som ikke lar seg mette av potetgull på TV-kvelden, kommer nå 12 viner inspirert av de forskjellige familiene i den populære fantasy-serien.

HBO-serien «Game of Thrones» har gått som en farsott over TV-skjermene de siste årene, og skapt alt fra glede til furore over spennende plot-twists og sjokkerende dødsfall. Så langt har ikke akkurat fargen rød (obs, spoiler!) vært assosiert med noe spesielt positivt for «Game of Thrones»-fans, men det kan endre seg nå.

FAN: Tyrion Lannister er ofte å se med et glass vin i hånden. Hans vin skal være en pinot noir. Foto: HBO Nordic
FAN: Tyrion Lannister er ofte å se med et glass vin i hånden. Hans vin skal være en pinot noir. Foto: HBO Nordic

Nå kommer nemlig «Game of Thrones»-vin. «Wines of Westeros» er en vinserie som består av 12 forskjellige viner som hver og én baserer seg på de forskjellige husene i serien.

- Hver flaske reflekterer personligheten til hvert hus. Rødvinene er husene som er sterke og robuste, mens de hvite er mer slu, innsiktsfulle og mystiske, forteller Jane Burhop fra det Sydney-baserte selskapet Common Ventures, som står bak det fandrevne påfunnet.

Vinen, som fortsatt er i utviklingsfasen, skal visstnok være klar til sesongstarten neste år, og skal koste rundt 120 kroner per flaske.

Den skal i første omgang selges i Australia, men de «Game of Thrones»-inspirerte vinentusiastene forteller at de planlegger å distribuere vinen internasjonalt i tillegg til at de vil selge den over nettet.

- Så forhåpentligvis vil man kunne kjøpe den i Norge, sier Burhop til Godt.

Mange varianter

«Game of Thrones» er en fantasyserie basert på boken «A Song of Fire and Ice» skrevet av den amerikanske forfatteren George R. R. Martin. Serien har vært en braksuksess, og vinene har blitt hyppig omtalt på nettet det siste døgnet.

Ifølge The Guardian kommer vininteresserte GoT-fans til å få smake på en hel herskare forskjellige viner:

VARIASJON: I alt ni forskjellige viner skal produseres. Mon tro hvilken Tyrion hadde likt best? Foto: Common Ventures
VARIASJON: I alt ni forskjellige viner skal produseres. Mon tro hvilken Tyrion hadde likt best? Foto: Common Ventures

Husene Arryn, Greyjoy og Stark, samt Wildlings og White Walkers, er sauvignon blancs, mens Lannister og Baratheon har fått navnene sine på en pinot noir-vin. Tyrell og Martell-familiene har blitt til en chardonnay og en cabernet sauvignon, mens Dothraki-klanen skal være en merlot. Til sist kommer shiraz-en Night's Watch og Targaryen.

Skeptisk

Restaurantsjef på Statholdergaarden og VGs vinanmelder Edvard Skramstad er usikker på om vinen kommer til å slå an.

- Jeg tror generelt at ordentlig vininteresserte har en viss skepsis mot produkter som er knyttet opp mot noe annet enn vin, men for all del. Det kan hende det er en super vin som fint kan selges på egne bein, sier vinanmelderen.

Skramstad sier det er en kjent oppskrift at kjendiser bruker navnet sitt på viner, men at han aldri har hørt at det samme har blitt gjort med en TV-serie. Han har tidligere anmeldt kjendisviner for VG, og sier at det er flere gode på markedet som blant annet Wongraven Alleanza, som black metal-musikeren Sigurd Wongraven fra bandet Satyricon står bak.

Til tross for gode kjendisviner er vinanmelderen usikker på om han selv kommer til å smake på en dyprød Lannister eller en frisk Stark når vinserien kommer.

- Jeg dør ikke av spenning etter å smake den, og kommer nok ikke til å oppsøke vinen umiddelbart. Med det sagt tar jeg gjerne en smak på det jeg får mulighet til, så jeg skal ikke utelukke det.

Hva tenker du om «Game of Thrones»-vin? Er du en Targaryen eller en Baratheon? Si din mening i kommentarfeltet under!

Publisert: 09.07.2014 kl. 15:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?