Denne omeletten tar verden med storm

21. januar 2015Aktuelt
KJENDIS: David Chang har blitt et stort navn innen den kulinariske verden de siste årene. Nå har han kommet på en ny omelettvariant som tar Internett med storm. Foto: Lucky Peach/YouTube
KJENDIS: David Chang har blitt et stort navn innen den kulinariske verden de siste årene. Nå har han kommet på en ny omelettvariant som tar Internett med storm. Foto: Lucky Peach/YouTube

Er det en omelett? Er det ramen? Nei, det er en «ramlet»!

Sjelden har vel uttrykket «det beste fra to verdener» passet bedre inn enn det gjør her.

Superkokken David Chang står blant annet bak den kjente restauranten Momofuku i New York, og nå også «the ramlet»: En luftig, fransk omelett med en distinkt smak av ferdignudler. Omeletten ble til i sammenheng med matmagasinet Lucky Peach' ramen-måned, og en YouTube-serie der en ny kokk lager mat hver uke.

Se video av David Chang lage en «ramlet» lenger ned i saken.

I videoen som nå går sin seiersgang over Internett, ser vi superkokk Chang piske sammen egg og nudelkrydder. Blandingen stekes i en god dose smør, før omeletten stekes, danderes på en tallerken, og deretter blir fylt med eggerøre av samme egg- og krydderblanding.

Ramlet-en er nå omtalt av blant annet Vanity Fair og Thrillist. Matsiden Food Republic går til og med så langt som å undre om ikke ramlet-en er den neste store frokostretten.

- Innrøm det. Du er ganske skuffet over at du ikke kom på å lage ramlet-en selv, skriver matsiden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPICY: Det ser kanskje ut som en vanlig omelett, men det skjuler seg mye smak i denne ramlet-en. Foto: Lucky Peach/YouTube
SPICY: Det ser kanskje ut som en vanlig omelett, men det skjuler seg mye smak i denne ramlet-en. Foto: Lucky Peach/YouTube

Menneskelig begjær på pose

Redaktøren i Lucky Peach, Peter Meehan, sier at de fikk idéen til ramlet-en av Dominique Ansels kjente hybridbakverk «The Cronut».

- Vi «stjal» mer eller mindre konseptet fra [Dominique Ansels] bok. Da vi senere prøvde å navngi videoen med David Chang, syntes vi ikke at «ramen-omelett» hørtes bra ut. Ramlet, derimot, hørtes så feil ut at det ble kult. Dumme, enkle mattriks er alltid morsomt å lære seg, forteller redaktøren til Godt.

Meehan og flere innad i redaksjonen har selv laget trend-omeletten, og røper at den er litt for salt til at en klarer en enorm porsjon. Sett bort ifra det er ramlet-en «nydelig». Hemmeligheten ligger i krydderet.

- Krydderpakkene som legges ved ferdignudler er som en pulverisert pose med menneskelig begjær: Salt, MSG og andre smaksfavoritter i strøbar form. Det er en grunn til at ferdignudler er så populært i fengsel: Krydderet lyser opp selv den mørkeste dag, sier Meehan.

Se David Chang lage ramlet i videoen under:

Publisert: 21.01.2015 kl. 12:44
Oppdatert: 04.01.2021 kl. 14:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?