Slik lager du asiatiske «steamed buns» med ribbe

13. juli 2016Aktuelt
ASIATISK FLØYEL: Myke hveterundstykker fylt med saftig ribbe som smelter i munnen... det blir ikke mye bedre enn dette. Foto: Sara Johannessen/VG.
ASIATISK FLØYEL: Myke hveterundstykker fylt med saftig ribbe som smelter i munnen... det blir ikke mye bedre enn dette. Foto: Sara Johannessen/VG.

Pork belly buns må være noe av det mest fantastiske som finnes. Har du ikke hørt om det før? Da er det sannelig på tide.

Denne lille retten befinner seg skyhøyt oppe på min absolutte favorittliste. Vi snakker om små, luftige, dampede brød, eller boller, som er fylt med supersaftige skiver av bresert tynnribbe, hoisinsaus og syltede grønnsaker. Så har man frisk koriander og sterk chilisaus på toppen.

Hvis du kommer over en foodtruck i sommer som serverer en variant av denne retten, er det absolutt ingen grunn i hele verden til ikke å prøve. I mellomtiden kan du trylle på ditt eget kjøkken. Får du ikke tak i fersk tynnribbe går det helt fint an å bruke en som har vært fryst. Fjern svor og bein og lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, ingefær, hvitløk, chili, sukker, stjerneanis og sort pepper. Har du muligheten til å la ribba marinere natten over er det helt topp. Braiser ribba i en akkurat passe stor form med tett aluminiumsfolie rundt, og bak brødene mens ribba står i ovnen. De syltede grønsakene kan du lage under hevetiden.

Jeg skjønner at dette kanskje kan høres litt avansert ut, men jeg håper virkelig ikke du lar deg skremme av den grunn. Dette er en litt tidkrevende rett, så du får vurdere om du ikke skal doble oppskriften når du først er i gang. Jeg garanterer uansett at du ikke blir sittende igjen med mye rester.

Tips 1: La gjerne kjøttet få marinere i kjøleskapet i et par timer, eller natten over hvis du har tid til det.

Tips 2: Om ribba eventuelt må hvile en times tid (eller mer) før servering gjør ingenting, men brødene er aller best når de er nydampet.

Publisert: 13.07.2016 kl. 12:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?