Slik lager du one pot pasta
Så enkelt er det å lage hele måltidet i én og samme gryte.
Prinsippet her er at mange gode smaker får koke sammen til noe enda bedre. Altså, du har alle ingrediensene i en gryte, inkludert ukokt pasta, og lar det koke til pastaen er (nesten perfekt) kokt og væsken redusert til saus.
Pastaen suger til seg smak underveis i kokingen og alt blir ferdig samtidig. Om en italiener godkjenner fremgangsmåten er jeg litt usikker på. Men jeg tipper det finnes mange tilhengere av rustikk og raus mat som hverken krever store krumspring fra kokken eller et velutstyrt kjøkken.
Test ut teknikken med en av dine favoritt-pastaretter, eller prøv deg på en av disse oppskriftene.
Noe av det viktigste med en «one pot pasta» er at væskeforholdet stemmer i forhold til pasta. Kanskje må du justere med en klunk kokende vann underveis for å unngå at det koker tørt. Koketiden vil dessuten variere noe i forhold til pastatype, men pluss minus 15 minutter bruker å stemme ganske bra. Bruk en romslig gryte eller en stor stekepanne med høye kanter slik at det meste får plass i ett lag. Det sikrer en jevn fordampning, jevn koking og et saftig sluttresultat.
Summa summarum er dette den perfekte løsningen når du har liten plass eller mangler kasseroller.
Servert rett fra gryten kan det nesten ikke gjøres enklere. Sparer oppvask gjør du også.
Prøv ut disse deilige «one-pot pasta»-oppskriftene:
Her får du noen lure tips:
Tips 1: Husk at pastarettene du lager med one-pot pasta-metoden må bestå av sauser som lages med en del vann. Hvis ikke vil ikke pastaen bli gjennomkokt.
Tips 2: Bruk fantastien når du lager one-pot pasta, og prøv deg på andre deilige varianter: Hva med en helt enkel vegetarisk pasta med cherrytomater, løk og basilikum?
Publisert: 08.09.2017 kl. 14:51
Oppdatert: 04.04.2022 kl. 14:48
Lag deg en gratis konto