Årets matblogger 2016: Eksotisk og nytt på Aichas mat

EKSOTISK: Aicha Bouhlou ønsker å forføre leserne sine med nye retter og kombinasjoner, laget av mat som er lett tilgjengelig i Norge, Foto: Privat/Aicha Bouhlou.
EKSOTISK: Aicha Bouhlou ønsker å forføre leserne sine med nye retter og kombinasjoner, laget av mat som er lett tilgjengelig i Norge, Foto: Privat/Aicha Bouhlou.
Pia Cecilie Vabro

Det er moren til Aicha som er hennes største inspirasjon på kjøkkenet. Og med bloggen sin håper hun å inspirere leserne til å prøve nye kombinasjoner av kjente matvarer.

I høst kårer Mathallen Oslo og Godt.no for andre gang «Årets matblogger». Arrangementet ble første gang arrangert i 2014 for å hedre de norske matbloggerne, som de senere årene har tatt en stadig større rolle i å inspirere oss til å lage og spise god mat.

Årets fire finalister til «Årets matblogger 2016» er:

Trine Sandberg - www.trinesmatblogg.no

Aicha Bouhlou - www.aichasmat.no

Ina-Janine Johnsen - www.matpaabordet.no

Silje Feiring - www.spoon.no

Vi har tatt en prat med alle kandidatene - litt om mat og litt om blogging. Dagens finalist er Aicha Bouhlou.

Følg med: Du kan stemme på din favoritt til «Årets matblogger» på Godt.no fra mandag 24. oktober!

FAKTA
Bosted: Bergen
Sivilstatus: Gift, to barn og to bonusbarn
Jobb: Matfotograf, matskribent og kokebokforfatter
Antall lesere i måneden: 5 000
Foto: Privat
FAKTA Bosted: Bergen Sivilstatus: Gift, to barn og to bonusbarn Jobb: Matfotograf, matskribent og kokebokforfatter Antall lesere i måneden: 5 000 Foto: Privat

Aicha (52) er tidligere kunstformidler og selvlært fotograf, og ganske nyetablert som blogger. Hun begynte å blogge rett før jul i fjor, og gav ut kokeboken «Aichas kjøkken» allerede i august i år.

– Hvorfor begynte du å blogge om mat?

– En alvorlig sykdomsdiagnose var slutten for meg i min jobb som gallerist og kunstformidler. Et ønske om å skifte fokus fra sykdom til noe positivt fikk meg til å begynne å fotografere. Det mest nærliggende å fotografere var maten jeg lagde hver dag. Bildene ble først delt på Instagram, her oppdaget jeg rask at jeg hadde en del å dele og at jeg hadde havnet på rett hylle. Så kom det tilbud fra Gyldendal om å utgi kokeboken «Aichas kjøkken». Mens jeg jobbet med boken opparbeidet jeg meg et stort arkiv og derfra var veien ikke lang til å etablere en egen blogg.

– Hva kjennetegner din blogg?

– Maten min er enkel, ser fristende ut og er lett å lage for alle. Samtidig som den er litt eksotisk. Hverdagsmat står sentralt hos meg , og den skal være fargerik og sunn med mye krydder og urter. Leserne skal forføres til å bli kjent med nye retter og kombinasjoner fra andre kulturer med mat som er laget av lett tilgjengelig norske råvarer. Bloggen min skal også være til inspirasjon for de som ønsker å spise flere vegetariske måltider.

– Hvor mye tid bruker du på bloggen?

– Jeg bruker omtrent 1 time hver dag.

– Hva skjer med maten du lager til bloggen?

– Det er maten vi spiser hver dag som blir lagt ut på bloggen.

– Hva spiser du til frokost?

– Til daglig spiser jeg knekkebrød med ost og kaviar. I helgene lager vi utvidet

frokost med egg, gode oster, noen ganger pannekaker eller en frokostpizza med

egg.

– Hva er det beste du kan få til middag?

– Jeg liker å spise etter sesong, men både skinnstekt torsk, lam, taginer og

hummusretter går igjen hos meg.

– Har du en favorittkake?

– Hva drikker du helst? Til maten? Uten mat?

– Vann. Og grønn te med mynte.

– Hva er de tre beste oppskriftene på bloggen din?

– Det er umulig å velge de tre beste, men jeg kan plukke ut tre som garantert blir

vellykket:

1. Kjøtt: Fredagshummus med krydret kjøtt og auberginer

– Hva betyr bloggingen din for deg?

– Bloggingen har betydd at jeg har klart å skape meg et nytt levebrød, samtidig som jeg kan dele det jeg har vært mest opptatt av hele mitt voksne liv: Visuelle opplevelser og grenseløs matglede.

– Hvem er din favorittkokk?

– Min mor og kvinnene som alltid var på min mors kjøkken. De har alltid hatt en grenseløs kreativitet, samtidig som de har både vært tradisjonsbevisste og nyskapende.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Folk skal stemme på Aichas Mat fordi de synes bloggen er inspirerende og

skaper ukomplisert, raffinert matglede i hverdagen.

«Årets matblogger» kåres av publikum i samarbeid med en fagjury. Leserne nominerer først sine favoritter, fagjuryen avgir sine stemmer og dette resulterer i en kandidatliste på fire matblogger som leserne stemmer frem en vinner blant.

I tillegg til hovedprisen, vil det kåres en vinner i kategoriene Årets drikkeblogg, Årets foto i blogg, Årets Innovatør, Årets bakeblogg, Årets nykommer og Årets nisjeblogg. I disse kategoriene er det leserne som har nominert sine favoritter, og fagjuryen som stemmer frem vinneren.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?