Bocuse d'Or: Fem kjappe med Rasmus Johnsen Skoglund

1. september 2017Aktuelt
NUMMER TRE: Rasmus Johnsen Skoglund er nummer tre til å presentere rettene for dommerne under finalen. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
NUMMER TRE: Rasmus Johnsen Skoglund er nummer tre til å presentere rettene for dommerne under finalen. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Med sine 27 år er Skoglund den yngste finalisten i Årets kokk. Han omtaler maten sin som «rustikk».

12. september går Årets kokk av stabelen i Oslo. Da avgjøres hvilken kokk Norge skal sende til Europamesterskapet, som er siste steg før Verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or.

Som en oppvarming til Årets kokk-finalen har vi intervjuet de fem finalistene til intervjuserien «5 kjappe med de fem finalistene».

Artikkelen fortsetter under bildet.

HVEM BLIR ÅRETS KOKK?: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
HVEM BLIR ÅRETS KOKK?: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Først ut er Rasmus Johnsen Skoglund, som til daglig jobber som mat- og menyansvarlig for AMJ Management i Bodø. Han har tidligere fått førsteplass i konkurransen Arktisk kokk, ifølge Bocuse d'Or Norge.

Skoglund er den tredje som skal presentere maten for dommerne under finalen.

- Jeg er ganske fornøyd. Jeg ville være nummer to eller tre i rekken. Hvis man er den siste må man for eksempel gjerne pumpe opp smaken siden dommerne har smakt på så mye allerede, sier finalisten til Godt.

Fem kjappe med Rasmus Johnsen Skoglund (27)

1. Hvordan skiller din kokkekunst seg fra de andre finalistene?

- Jeg er kanskje litt mer rustikk i matveien. Jeg er for eksempel glad i store stykker kjøtt: Lager jeg en lammebog, vil jeg at den skal se ut som en lammebog. Jeg liker ting som er naturlige. Så jeg har måttet finne mye inspirasjon utenfor min komfortsone med tanke på hvordan maten presenteres i Bocuse d'Or - noe som jo er veldig spennende.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

2. Hva er du mest nervøs for at skal skje på finalen 12. september?

- Å ikke få helheten til å stemme. Alt skal harmonere, og alle smakene må passe sammen.

3. Hvordan har du tenkt til å forberede deg frem til finalen?

- Jeg skal terpe, finpusse, og passe på at siste finish sitter.

4. Hva lager du en typisk fredagskveld?

- Jeg er veldig glad i spicy mat, som asiatisk og indisk. Vi har en sjappe i nabolaget, IMS (Internasjonalt Matsenter), som lager tidenes naanbrød. Hvitløksnaanbrødet er min favoritt.

5. Hva nekter du å spise?

- Nå tråkker jeg sikkert på mange tær, men makrell i tomat får jeg ikke til. Veldig glad i fersk makrell, men makrell på boks går ikke.

Ta bilder av maten du lager, merk det med #godtno og post det på Instagram. Kanskje vi republiserer bildet ditt!

Publisert: 01.09.2017 kl. 15:43
Oppdatert: 04.09.2017 kl. 08:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?