Nostalgisk nyttårsmeny med innbakt indrefilet og iskake

FEST: Nyttårsaften blir garantert en suksess med supersaftig Biff Wellington og en klassisk iskake med rom og rosin. Foto: Sara Johannessen/VG
FEST: Nyttårsaften blir garantert en suksess med supersaftig Biff Wellington og en klassisk iskake med rom og rosin. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

Fyll romjulen med et deilig nostalgisk måltid hentet frem fra 80-tallets glansdager.

Biff Wellington er en fantastisk rett med masse historie, en god porsjon jobb og en deilig luksuriøs fremtoning. Det er nødvendigvis ikke så komplisert som man kanskje skulle tro, men litt tidkrevende skal jeg innrømme at det fort kan bli. Og har du ennå ikke forsøkt deg på en Wellington synes jeg du skal benytte romjulen til et meget smakfullt biffprosjekt. Vær nøye med steking, avkjøling, rulling og pakking – og bruk et digitalt steketermometer for full kontroll. Utfordringen er å få butterdeigen skikkelig stekt samtidig som kjøttet er perfekt rosa. Et par snitt i butterdeigen gjør sitt til at dampen kan slippe ut, men lag gjerne et kreativt mønster i tillegg uten å skjære igjennom deigen.

Selv ble jeg altså så lykkelig over gjensynet med denne dekadente biffen i butterdeig at nå planlegger jeg en gjentagelse allerede på nyttårsaften. Da skal jeg i tillegg klinke til med litt hakket trøffel og et par dråper trøffelolje i soppblandingen. Du verden som jeg gleder meg!

Og hva er vel mer naturlig enn å følge opp med en hjemmelaget rom- og rosin-iskake, hentet frem fra det glade 80-tallet den også. Kanskje går jeg for varme multer og bringebær som tilbehør. Uansett skal jeg i hvert fall toppe hele kaka med stjerneskudd og lysfontene.

Med de beste ønsker om et riktig godt nytt år fylt med kjærlighet og matglede!

La deg inspirere av Lise Finckenhagens flotte nyttårsmeny:

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?