Lett helgekos etter ferien: Bakt aubergine, falafel og suppe med kjøttboller
Nå som sommerferien er over, kan det passe med noe lett. Lise gir deg oppskriften på sunn falafel med dipp, rustikk suppe med kjøttboller og grønnkål og annet godt.
Er det flere enn meg som føler seg en anelse stappet etter ferien? Og når man føler seg sånn (nærmest utstoppet faktisk) er det veldig greit å velge noe litt lettere å spise, for en periode i hvert fall.
Selv er jeg veldig glad i aubergine og dagens auberginerett er faktisk inspirert av sommerens Hellasferie. Slik fikk jeg den servert på strand-tavernaen, helt nydelig synes jeg. Aubergine er dessuten såpass kjøttfull at den metter godt og lenge. Topp opp med søte, gode tomater og smuldret myk fetaost. Selv om den bakte auberginen i seg selv ser litt slapp og brun ut må du ikke la deg skremme.
Kikertbollene er en variant av falafel, men her har jeg brukt ferdig kokte kikerter på boks for enkelhetens skyld, og så har jeg droppet friteringen for helsens skyld. Godt, mykt og krydret! Rør sammen en passende dipp smakt til med tahini (som er en tyktflytende masse laget av malte sesamfrø), og server gjerne kikertbollene med en grønn salat.
Selvsagt må det også være rom for en liten dessert som for eksempel varme plommer med bringebær toppet med yoghurt blandet med litt brunt sukker, friskt og deilig!
Ja, så går jeg vel ikke sulten i dag heller da, men heller mett og lett enn stappmett.
Følg Lise Finckenhagen for inspirerende matbilder og øyeblikk fra bak i kulissene. Del også dine beste matblinkskudd med #godtno på Instagram.
Publisert: 15.08.2014 kl. 09:56
Lag deg en gratis konto