Lise Finckenhagens indiske favoritter: Tandoori kylling og goan green chicken med godt tilbehør

26. januar 2018Aktuelt
FESTMÅLTID: Gå for enten goan green chicken eller tandoori chicken neste gang du har lyst på indisk mat. Foto: Sara Johannessen / VG
FESTMÅLTID: Gå for enten goan green chicken eller tandoori chicken neste gang du har lyst på indisk mat. Foto: Sara Johannessen / VG

Indisk mat er bare så utrolig digg! Med sin fylde, aroma, kompleksitet og et sammensurium av fargerike krydderier er det helt umulig å ikke la seg friste.

Det er nesten så det inviteres til overspising med påfølgende sofaligging. Jeg har alltid vært glad i indisk mat og jeg har spist på indiske restauranter rundt om i verden, men aldri i India. Det skal jeg riktignok snart få oppleve da tur til - nettopp - India er nært forestående, og jeg gleder meg som en unge til duftende curry, yoga og hellige kuer. Det som alltid er like spennende er å oppleve den autentiske versjonen av en rett du trodde du kjente. Mine preferanser heller nok ganske mye mot «britisk-indisk take away» inntil videre, men jaggu er det godt det også.

Mye av opplevelsen føler jeg ligger i de dype aromatiske, runde og innkokte smakene. For all del, en hurtig-curry blir godt det også, men det blir likevel ikke helt det samme. Denne gangen har jeg laget saus og kjøtt hver for seg. Currysausen er en super basisoppskrift du kan sjonglere med etter eget ønske. Den er mild og aromatisk, så het den opp med chili hvis du ønsker det. Det er en ganske stor porsjon, men har du først fylt opp krydderhylla og tatt frem gryten – kan du like gjerne kjøre på og eventuelt fryse ned halvparten.

Siden sausen passer like godt til lammekjøtt som skalldyr, blir den nok ikke liggende særlig lenge i fryseren. Og hvis du forresten lurer på hvorfor tandoori-kyllingen blir så rød, kan jeg fortelle deg at her jukses det raust med pulverfarge.

Når du har kokt sammen en noe tidkrevende rik rød curry med massevis av saus, er det vel også på sin plass å lage en forholdsvis rask grønn «tørr» variant. Fyller du på med hjemmebakte nanbrød, mangochutney, koriander- og granateple-«chutney», raita, ris og friterte papadu er det i grunnen bare å ringe noen venner og spørre om de er klare for en smakfull aften.

Publisert: 26.01.2018 kl. 13:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?