Det nyeste på kakefronten

4. mai 2016Aktuelt
HELT GELE: Raindrop-kaken har blitt svært populær både i New York og på Instagram. Foto: Skjermdump Instagram.
HELT GELE: Raindrop-kaken har blitt svært populær både i New York og på Instagram. Foto: Skjermdump Instagram.

New York har vært åstedet for flere fenomener innen matverdenen de siste årene. Nå har det kommet enda et tilskudd, nemlig Raindrop Cake.

Mattrender som The Cronut og Rainbow Bagels (link) stammer begge fra The Big Apple, og nå har det altså kommet enda en ny oppfinnelse på matfronten. Det var tidlig i arpil at den New York-baserte kokken Darren Wong lanserte Raindrop Cake på matmarkedet Smorgasburg i Brooklyn i New York.

Siden har kaken tatt internett med storm. Enkelte har påpekt at den ser ut som et brystimplantat, men den største snakkisen er likevel den spesielle konsistensen.

- Det er som å spise en stor regndråpe. Kaken har en mild smak og det handler om den delikate teksturen som smelter i munnen, sier kokken selv til Slate.

Nettstedet skriver videre at dersom den står for lenge i romtemperatur vil kaken fordampe. Ifølge Popsugar kommer den spesielle konsistensen fra ingrediensen agar – et stoff som utvinnes av sjøgress og virker omtrent som gelatin. Den andre hovedingrediensen i kaken er vann, og den smaker dermed ikke stort.

På grunn av den heller beskjedne smaken, serveres kaken med en mørk sirup, kalt kuromitso, og ristet soyabønnemel, eller kinako som det kalles på japansk.

Japan er et nøkkelord her. Darren Wongs variant har skapt oppmerksomhet over landegrenser, men ifølge Slate bygger regndråpekaken på en tradisjonell japansk dessert kalt Mizu Shingen Mochi. På norsk oversettes det til «vanndråpekake».

Kaken har blitt et lite fenomen på Instagram, og et søk på Raindrop Cake viser over 1600 innlegg. Her kan man også se at kaken nå er tilgjengelig flere steder enn New York. Sydney har fått sin versjon med smak av matcha.

I Dubai kunne du inntil nylig få denne rosa herligeheten i en begrenset periode, med smak av rosevann.

Foto: Natalie Ngo

Og vestkysten av USA kan ikke være dårligere enn østkysten. I California har en vietnamesisk café laget sin egen versjon kalt Teardrop Cake.

Eller så kan du jo prøve å lage en versjon selv. For eksempel med denne oppskriften.

Bloggeren Little Miss Bento har laget en steg-for-steg-guide til hvordan den delikate desserten kan lages. Så dersom du hverken befinner deg i New York, Sydney eller California, men er veldig nysgjerrig på kaken, er dette muligens løsningen.

Publisert: 04.05.2016 kl. 16:25
Oppdatert: 05.05.2016 kl. 21:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?