Hotell selger taco med gull og trøfler til over 212 000 kroner

17. mars 2017Aktuelt
PERFEKT TIL GULLREKKA: Taco til over 200 000 kroner. Foto: AFP PHOTO/Grand Velas Los Cabos Resort/HO
PERFEKT TIL GULLREKKA: Taco til over 200 000 kroner. Foto: AFP PHOTO/Grand Velas Los Cabos Resort/HO

Dette er verdens dyreste taco...

... som ingen vil kjøpe.

Gull, trøfler og kaviar er ikke vanlig fyll på fredagstacoen, men det er akkurat det som står på menyen på luksushotellet Grand Velas Los Cabos Resort i California, melder Yahoo via AFP.

Verdens dyreste taco koster rundt 200 000 kroner og består av (trekk pusten) en gullinfusert maistortilla fylt med kobebiff, sjøkreps, verdens dyreste kaviar og en brie med svarte trøfler. Den har en salsa laget av chili, årgangs-tequila og kopi luwak, den sjeldne kaffen som har vært gjennom fordøyelsessystemet til det indonesiske kattelignende dyret palmesivett. På toppen et dryss med gullflak.

Luksus-snack: Blinis med kaviar

Kokk Juan Licerio Alcala forteller til AFP at tacoen er verdt prisen, men at ingen kunder foreløpig har bestilt middagen.

Dyrt og dårlig påfunn

Helle Øder Valebrokk, som står bak bloggen Helles Kitchen, fnyser av gulltacoen.

- En slik taco er åpenbart for folk som ikke kan mat. Idiotisk og litt sånn «alt for mye, nye penger, driter i hvordan det smaker». Taco skal være enkelt. Gode smaker. Gjerne rester. For meg er den beste tacoen langstekt svinekjøtt, fyrrig salsa og friske grønnsaker. Gull og kaviar har ingenting på en taco å gjøre. Sammensetningen forteller om en «chef» med utrolig dårlig evne til å sette sammen gode smaker, mener Valebrokk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KLASSISK: Taco med chipotle-braisert høyrygg. Foto: Sara Johannessen / VG
KLASSISK: Taco med chipotle-braisert høyrygg. Foto: Sara Johannessen / VG

VGs matanmelder André Blomberg-Nygård ville gjerne smakt tacoen hvis han fikk muligheten.

- Hadde jeg fått den servert er det klart jeg hadde smakt på den. Jeg smaker på masse rart hele tiden, og det er langt fra alt som er like godt. Dette minner jo mest om en «gimmick» og ikke en rett som er komponert som den optimale munnfull. Prislappen viser jo også tydelig at de helst ikke vil at noen skal bestille den, sier Blomberg-Nygård.

Taco med motorsykkel

Det er ikke bare maten som er overdådig, anledningen bør også være spesiell. For å bestille denne middagen må du først ha booket deg inn på president-suiten. Så må du bla opp et depositum på halve tacoprisen, skriver matsiden Grubstreet. Men så får du da også tacoen servert av kokken selv, enten ute i ørkenen, omringet av motorsykler eller under et frieri. Valget er ditt!

Ifølge kokk Licerio er hotellgjestene litt overrasket når de får høre at noe sånn finnes, når de kan få tak i en vanlig taco «nedi gata» til rundt en dollar, skriver Grubstreet.

Har du ikke 200 000 kroner å bruke på taco, kan du likevel spise en luksuriøs variant av den meksikanske gatematen i Las Vegas for drøye 600 kroner.

- Jeg fikk en gang servert en fantastisk, om enn utradisjonell, taco på restauranten «Rose. Rabbit. Lie.» i Las Vegas. Selve tacoskjellet var laget av yukon-potet, fylt med hamachi (en asiatisk dypvannsfisk – journ.anm) og toppet med førsteklasses kaviar, sier VGs restaurantanmelder André Blomberg-Nygård.

FORTSATT DYR: Kaviartaco til drøye 600 kroner i Las Vegas. Foto: André Blomberg-Nygård
FORTSATT DYR: Kaviartaco til drøye 600 kroner i Las Vegas. Foto: André Blomberg-Nygård

Publisert: 17.03.2017 kl. 09:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?