Piscoteket stenger dørene: – Utrolig trist, sier daglig leder

TEPPEFALL: Piscoteket har servert peruanske retter i Badstugata siden 2014. Restauranten lukker dørene for godt den 6. oktober. Foto: Helge Mikalsen/VG.
TEPPEFALL: Piscoteket har servert peruanske retter i Badstugata siden 2014. Restauranten lukker dørene for godt den 6. oktober. Foto: Helge Mikalsen/VG.
Maria Aarli-Grøndalen
Maria Aarli-Grøndalen

Restauranter inspirert av det søramerikanske kjøkken ble ikke så populære som forventet. Om en uke er det slutt for peruanske Piscoteket.

Det var Oslo-restauranten selv som slapp nyheten om at de stenger dørene på egen Facebook-side i dag tidlig.

– Kjære alle venner av Piscoteket. Etter fire fantastiske år går dessverre Piscoteket-eventyret mot slutten, skriver restauranten.

Da Piscoteket åpnet i 2014, var det til store forventninger. Aftenposten spådde at spisesteder med søramerikansk tema ville poppe opp som paddehatter i hovedstaden.

Anmelder André Blomberg-Nygård, som anmeldte Piscoteket ved åpningen, har ikke vært tilbake siden.

– Det har vel vært en generell overetablering av restauranter i det området. Dessuten står jeg fast ved det jeg skrev ved åpningen, spisestedet var ikke bemerkelsesverdig nok, og prisene var noe høye, sier han til Godt.no

Men fire år senere, finnes fortsatt kun en håndfull restauranter med søramerikansk tema i Oslo.

Ingen fra styret har svart på gjentatte henvendelser fra Godt.no per telefon, men daglig leder Rebeca Anne Toledo svarer følgende på mail:

– Bare det at vi har hatt 100 000 gjester innom, er et bevis på at vi skapte noe folk satte pris på. Vi er veldig stolte av å ha introdusert peruansk mat og ordentlig ceviche til Norge.

– Det er helt utrolig trist. Særlig med tanke på de utrolig flinke ansatte som må finne seg nye jobber og alle våre stamgjester, som har vært trofaste i så mange år.

Lørdag 6. oktober er aller siste åpningsdag for Piscoteket.

MAT Å HYGGE SEG MED: Piscotekets Ceviche har vært en av restaurantens mest populære retter. Foto: Helge Mikalsen/VG.
MAT Å HYGGE SEG MED: Piscotekets Ceviche har vært en av restaurantens mest populære retter. Foto: Helge Mikalsen/VG.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?