Til hovedinnhold

«The Cronut» - USAs nye bakst-sensasjon

Kalori-bombe: The Cronut ble lansert på New York-bakeriet til Dominique Ansel 10. mai og omtales nå verden rundt. Foto: Richard Drew, AP.
Kalori-bombe: The Cronut ble lansert på New York-bakeriet til Dominique Ansel 10. mai og omtales nå verden rundt. Foto: Richard Drew, AP.

Hva får du hvis du blander en luftig croissant med saftig amerikansk donut? Jo du får verdens mest ettertraktede søtsak.


Glem cup cakes og makroner! New York-konditoren Dominique Ansel og hans bakeri i SoHo har skapt hysteri i storbyen siden han debuterte bakeoppfinnelsen 10. mai i år.

Den lille godbiten er en hybrid av croissant og donut, som det tok to måneder med over 10 forskjellige oppskriftsvarianter å perfeksjonere.

Cronuten tar ifølge Ansel med seg det beste fra croissantenes flakete deig blandet med konsistensen av en donut. Til Godt opplyser konditorens pressekontor at Cronut-deigen frityrstekes på donut-vis for så å bli smaksatt på tre måter: Den rulles i sukker, blir fylt med krem og toppet med glasur.

Superkombo: Klart det blir godt når sprø flakete croissant mikses med søt frityrstekt donut, fylles med krem og toppes med glasur. Og ja, den rulles i sukker også!
Superkombo: Klart det blir godt når sprø flakete croissant mikses med søt frityrstekt donut, fylles med krem og toppes med glasur. Og ja, den rulles i sukker også!

Allerede den første uken cronutene ble lagt ut for salg var hypen et faktum. I sosiale medier ble det delt linker og bilder av produktet over 140.000 ganger. Siden den gang har opptil 50 personer stilt seg i kø utenfor bakeriet en time før åpning hver eneste dag.

Likevel sverger Ansel, som har varemerke-registrert kreasjonen, at han aldri vil åpne et eget utsalgssted til cronuten.

- Jeg tror på kvalitet og kvantitet, så det lages kun et begrenset antall hver dag og det er det, sier franske Ansel.

Ifølge sin pressetjeneste planlegger han å lansere nye smaker av cronuten hver eneste måned. I mai har cronutene smakt av rose og vanilje. I juni er det sitron maple på menyen.

Et par kuriosa til om cronuten: Cronuten koster 5 dollar og bør ifølge Ansel spises innen seks timer, konditoren anbefaler heller ikke å sette den i kjøleskapet fordi det ødelegger smaken.

Har du spist en cronut eller noe annet godt i det siste? Del bildet med #godtno og vi velger deg til forsiden vår.

Søt: Cronuten med smak av vanlije og rose. Foto: Niko Triantafillou
Søt: Cronuten med smak av vanlije og rose. Foto: Niko Triantafillou
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?