Lise Finckenhagen: Tre varmende curry-retter

5. oktober 2018Aktuelt
FLERE VARIANTER: Lise Finckenhagens gir deg tre ulike curryoppskrifter. Her ser du lammecurry (t. v.) og grønn kyllingcurry. Foto: Sara Johannesse/VG
FLERE VARIANTER: Lise Finckenhagens gir deg tre ulike curryoppskrifter. Her ser du lammecurry (t. v.) og grønn kyllingcurry. Foto: Sara Johannesse/VG
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)

Noen liker det sterkt, mens andre liker litt mildere smaker. Uansett hva slags chilifaktor du foretrekker – så finnes det en curry for deg.

Currypaste kan kjøpes ferdig på boks eller glass, og det finnes en mengde varianter. Likevel er det litt ekstra stas å lage sin egen. Smaken blir friskere og du kan selv justere styrkeforholdet. Selv om ingredienslisten muligens kan virke noe skremmende, så er det enklere enn du tror.

Bruk sesongens fantastiske lammekjøtt og tryll frem en vidunderlig massaman curry. I utgangspunktet er det en ganske mild curry med smak av både salt og syrlig, kokos og peanøtter. Skiver av lammebog får kose seg langt og lenge – helt til kjøttet faller av benet – i den aromatiske sausen. Tilsett poteter mot slutten av koketiden så de ikke koker helt i stykker, og litt hurtigsyltet agurk og reddik som et friskt lite tilbehør.

Det er like greit å lage en stor porsjon når du først er i gang. Eventuelle rester smaker nesten enda bedre dagen etter.

Test også ut en passe fyrrig grønn kyllingcurry med grønn chili, sitrongress, limeblader og kokosmelk, eller gå for en lunefull og lynrask rød fiskecurry med nudler og steinbit.

En ting er sikkert, en god curry både gleder og varmer en kjølig høstdag.

Publisert: 05.10.2018 kl. 14:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?