Kjendiskokk Jamie Oliver ble slått og jaget i starten av karrieren

TØFF START: Jamie Oliver ble først kjent som TV-kokk i programmet «The naked chef». Ikke alle likte at han, som mann, lagde mat. Foto: Krister Sørbø/VG
TØFF START: Jamie Oliver ble først kjent som TV-kokk i programmet «The naked chef». Ikke alle likte at han, som mann, lagde mat. Foto: Krister Sørbø/VG
Maria Tveiten Helgeby

Sier han ble hatet av menn.

Jamie Oliver er i dag en av verdens største kjendiskokker, har gitt ut over 20 kokebøker og har ansvar for over 5000 ansatte. Da kokken startet TV-karrieren i 1999 under navnet «The naked chef» var han 23 år, og ble raskt en populær karakter - men ikke blant alle, skriver The Independent.

– Menn hatet meg i to år, og jeg ble jaget og slått noen ganger. Jeg ble utskjelt masse. Menn f***meg hatet meg, sier Oliver.

Til Press Association sier nemlig kokken at menn begynte å mislike han siden Oliver, som mannlig kokk, var med på å oppfordre menn til å lage mat hjemme på en tid der stadig flere kvinner startet å arbeide utenfor huset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNG I STARTEN: Jamie Oliver, i dag en av verdens mest kjente kokker, startet TV-karrieren som 23-åring. Her i 2005. Foto: Morten Stokstad/VG
UNG I STARTEN: Jamie Oliver, i dag en av verdens mest kjente kokker, startet TV-karrieren som 23-åring. Her i 2005. Foto: Morten Stokstad/VG

– Kvinner og menn, ektefeller, kjærester kom hjem fra jobb, satte seg ned klokken seks og sa «Ahh, jeg er j**** trøtt», og menn over hele Storbritannia så på konene sine og sa «Hva er det til middag?» Og det godtok de ikke - med god grunn, sier Oliver.

Han sier så at kvinnene viste til at han, som en 23-år gammel mann, lagde mat til kona og vennene sine. Kokken tror også at utseendet hans kan ha forverret situasjonen.

– Da «The naked chef» var på TV så jeg omtrent ett år gammel ut - jeg er nesten som et foster, sier han.

I september fortalte Jamie Oliver at han, i en alder av 42, fortsatt tviler på seg selv.

– Da jeg ble 40 begynte jeg definitivt tenke på hva jeg «egentlig burde gjøre». Jeg lurer fortsatt på om jeg faktisk er bra nok, sa Oliver til Godt da.

Matkarrieren starten han allerede som barn, da han «vokste opp» i farens pub.

- Å lage mat reddet, uten tvil, livet mitt. Jeg gjorde det skikkelig dårlig på skolen, og jeg ser nå at livet er ganske kjipt for barn hvis de ikke finner noe annet å gjøre når de er dårlige på skolen. Det var OK for meg fordi jeg hadde matlagning, og jeg føler at det virkelig reddet meg - siden jeg visste at jeg var god på det, sier Oliver.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?