Slik pynter du bordet til 17. mai

8. mai 2023Aktuelt
Helene Mariussen
Helene Mariussen

Snart er det 17. mai! Her finner du inspirasjonen til hvordan du kan dekke bordet i flaggets farger.

Endelig er det klart for nasjonaldag – og tradisjonen tro stiller mange med champagnefrokost og langbord til nasjonaldagen.

Det norske flaggets farger symboliserer frihet – samtidig er rødfargen et nikk til Norges union med Danmark og blåfargen til unionen med Sverige, ifølge SNL.

Uansett er vi klare for å dekorere festen i fargene som har blitt så representative for den nasjonale festen. Blå vaser, hvite duker og røde asjetter er noen av alternativene – slik at du kan få skikkelig 17. mai- stemning når venner og familie inviteres til bords.

Får du mange på besøk? Vi har også samlet de beste oppskriftene til den store dagen.

Sterke farger og lekent design er blant årets store trender. Ifølge interiørstylist Tone Kroken leker vi oss mer med interiøret nå – kan det for eksempel friste med serveringsfat formet som jordbær?

Planlegger du å holde nasjonaldagsfeiringen i hagen? Vi har tidligere samlet de beste inspirasjonstipsene til hvordan du kan dekke til hagefesten.

Champagneglass med rosa stett

Champagnefrokosten har de siste årene blitt en skikkelig 17. mai-tradisjon. Disse glassene kombinerer det gammeldagse og moderne: Formen er preget av en vintagestil, samtidig som de tilbyr det lille ekstra med rosa stett og stripete mønster. Lurer du på hvorfor noen glass har stett? Her kan du lese hvordan man bør holde glassene.

Lekne knallrøde asjetter

Vi har sett at flere designere lager asjetter formet som blomster og frukt. Denne passer spesielt godt til nasjonaldagen med sin sterke, røde farge.

Asjetter med markjordbær

Disse asjettene passer perfekt for deg som ønsker en mer «cottage core»-look til bordet. I tillegg finnes mønstre i både kopper, mugger og større fat.

Blå glassvaser i trendy fasong

Vaser i en «chunky» og boblete fasong er blitt svært populært de siste årene. Her kan man dessuten bruke flere størrelser for å gi bordet mer dynamikk.

Den klassiske 17. mai-blomsten

Hva passer vel bedre enn brudeslør på nasjonaldagen? En bukett består nemlig av flere stilker og grener man kan klippe av og bruke i flere vaser over hele brunsjbordet.

Psst! Å lage sine egne papirblomster er faktisk veldig enkelt. Så om du ikke ønsker å kjøpe, hva med å sjekke ut MinMotes trend-oppskrift?

Om du er en av dem som nekter å plassere noe annet enn ekte blomster oppi en vase, så kan du få svaret på hvilke blomster som holder seg fine lengst, her.

Det obligatoriske båndet

Man kommer heller ikke unna det klassiske båndet som kan legges over duken eller brukes til å knyte servietter. Dette er det enkleste virkemiddelet for å få 17. mai-stemning i hus.

Serviettringer

Orker du ikke det klassiske båndet i flaggets farger? La bordet i stede bade i vårstemning med serviettringer formet som blomster. Supersøte og dekorative.

Stilige vaser

Om blå vaser blir for meget, er disse et nøytralt og fint alternativ, samtidig som de kan representere det hvite i flagget. For å oppnå mer dynamikk kan man kjøpe serien i ulike størrelser og fasonger.

Blå lysestake

Sterke farger er spådd til å være en av årets store trender. Dette er lysestakene som kan oppfylle denne funksjonen! Dessuten er de laget av glass, som er virkelig er i vinden – spesielt om de kommer i flere boblete fasonger. Du finner dem selvsagt i flere ulike farger.

Stearinlys i rødt

Disse er utrolig enkle men veldig dekorative med sin blanke, lakkerte finish. Lengden er på 30 centimeter og lysene finnes i flere farger.

Servietter i flaggets farger

Servietter med blomster ringer våren inn. Disse er både enkle, men fargerike.

Blondeduk

Er du lei av ensfargede hvite duker som brukes til både konfirmasjon, bursdag, dåp og bryllup? Da kan du sprike det opp med blonder i stedet.

Nydelige dessertskåler

Tilføy farger på bordet med disse søte skålene. Dessertskålene i glass som kommer i blått, rosa og brunt, og ser ut til å bli en slager denne våren.

Blå vase

De har de siste årene har Hay presentert nydelige vaser med trendy glassdesign – og denne matcher 17. mai-feiringen med sin sprakende farge.

Om det er én ting ethvert brunsjbord eller middagsselskap trenger, så er det store fat til servering. Med dette fatet formet som jordbær fanger du gjestenes oppmerksomhet.

Glasskaraffel med hvitt mønster

Denne stilfulle karaffelen passer perfekt på et trendy bord. I tillegg finnes glass i samme design, som er perfekte for alle slags friske drikker.

Klassisk duk

Tilføy noe klassisk, og beskytt bordet ditt samtidig med denne duken fra Kid. Duken er nemlig vannavstøtende – så all veske vil forme seg som pæler man enkelt kan tørke bort.

Vendbar glasskål i to farger

Denne rosa og røde glasskålen er et gøyalt alternativ når desserten kommer på bordet. Formen skal minne om en karamell innpakket i papir og fremstår veldig leken fordi man kan bruke den begge veier.

Elegant kakefat

Skal du servere cupcakes? Frukt? Oster av ulike slag? Da kan et kakefat med flere etasjer komme nyttig med.

Fargerike cocktailglass

Både vinglass, lysestaker og skåler kommer stadig i friske farger. Disse stilige cocktailglassene gir brunsjbordet en gøyal look.

Vil du få inspirasjon og tips til gode oppskrifter? Den lille salatkokeboken inneholder over 40 deilige oppskrifter, og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Publisert: 08.05.2023 kl. 13:06
Oppdatert: 08.05.2023 kl. 13:22


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?