Dette er menyen under prinsesse Ingrid Alexandras feiring
Når Kongen og Dronningen inviterer på gallamiddag for å feire prinsessens 18-årsdag, er det kortreist og kjøttfritt som står på menyen.
Denne helgen feires prinsesse Ingrid Alexandras bursdag i stor stil, med fest både på Deichmans hovedbibliotek torsdag kveld – og med en gallamiddag på Slottet fredag kveld.
I den anledning har Godt fått oversendt menyen som prinsessen og gjestene skal spise under kveldens begivenhet. Maten er det kokkene ved Det Kongelige Hoff som står bak.
Menyen er kjøttfri, og har enkelte svært kortreiste ingredienser – som hylleblomst fra Slottsparken, og gressløkblomst fra Bygdø kongsgård.
I tillegg er det et lite nikk til Dronningen, da det serveres «Pommes Sonja» til hovedretten.
Se menyen nederst i saken.
Passe moderne
VGs restaurantanmelder, Mathias Steinbru, mener at menyen er trygg og passe moderne:
– Her fremviser Slottet hva som skjer når det stormer på havet. Man seiler inn i trygg havn. Her er det lite som kan skape kontrovers. Med unntak av at middagen nok er for kjøttfri for den jevne Senterparti-velger.
Han fortsetter:
– Poteten er også på plass med fløte og ost. Da slipper Slottet nok også tastaturrytterne på 50 pluss som alltid påpeker mangel på norsk mat og poteter. Selv om teknikken kommer fra Frankrike og potetene en gang for lenge siden kom fra Sør Amerika, og kongefamilien selv kom til landet for kort tid siden.
– Menyen er passe moderne med tartar av gulrot, og den viser frem forsommeren med primører og norske råvarer og et lite innslag av asiatiske smaker, uten å farliggjøre det hele.
HER ER HELE MENYEN:
Gulrottartar
Estragonmajones
Pepperrot og epler
***
Asparges og kamskjell
Syltet ingefær
Hylleblomst fra Slottsparken
Bringebær og gressløkblomst fra Bygdø kongsgård
***
Kveite
Pommes Sonja, minigulrøtter og kongeøsterssopp
Petit pois-puré og smørsaus
***
Norske jordbær
Markjordbær og vaniljeis
Publisert: 17.06.2022 kl. 20:01
Lag deg en gratis konto