Lise Finckenhagen: Søtt og salt med nektarin og fersken
Saftige og søte nektariner og fersken er som en smak av solskinn.
De er vakre å se på med sine gylne og rosa toner, og de smaker like godt i en fristende salat som de er stjernen i desserten.
Peach Melba er en av de store franske klassiske dessertene med posjerte fersken i sentrum - omkranset av bringebær og vaniljeis. Og nøttesmulene med en liten klype flaksalt gir ekstra krønsj og glede. Denne gangen har jeg brukt flate fersken, men de runde kan selvsagt også brukes.
Men det er som sagt ikke bare på det søte kjøkkenet de trives, og det samme kan sies om nektarinene. Har du for eksempel forsøkt å grille nektariner? Det er ikke mange minuttene som skal til før du har et nydelig sødmefullt og lett karamellisert tilbehør til kremet burrata og gode skiver spekeskinke. En virkelig perfekt rett i all sin enkelhet.
Eller hva med en frisk ferskensalsa med fetakrem? Kombinasjonen søtt og salt blir liksom aldri feil. Og ja, prøv den gjerne til favoritt-tacoen.
Nektariner og fersken kan brukes om hverandre i disse oppskriftene, det viktigste er at du nyter den søte steinfrukten mens den er på sitt beste.
Publisert: 16.07.2021 kl. 14:35
Lag deg en gratis konto