Det beste jeg vet med Siri Avlesen-Østli
Som barn var «The Voice»-programlederen kresen. Nå elsker hun all mat – men to ting klarer hun ikke lukten av.
Siri Avlesen-Østli elsker å lage mat. Det gir henne sjelefred – derfor pugger hun manus mens hun lager middag.
– Hvordan går det i «The Voice» om dagen?
– Det høres klisjé ut, men det er tidenes sesong og ekstremt høyt nivå. Folk har blitt så glad i artistene våre, og det fortjener de virkelig – de er så gode.
– Hva gleder du deg mest til i «The Voice» fremover?
– Det drar seg til, så det blir mer og mer spennende. Jeg gleder meg til hver fredag, jeg elsker denne delen av jobben! Manusjobbing er intenst, så det er deilig å få en «payoff» med 800 i salen og masse seere.
– Hvordan er ditt forhold til matlaging?
– Det er min rekreasjon og det gir meg sjelefred. Nå om dagen setter jeg opp Macen mens jeg lager mat, for å pugge på manus. Da snakker jeg høyt til meg selv, ler Siri.
– Hvor kommer matgleden fra?
– Som barn fikk jeg lov å bake uten hjelp av foreldre fra da jeg var fem år. Mamma kjøpte ofte kokebøker til meg. I tillegg bodde jeg i Sverige noen år – svenskene er jo veldig interessert i mat og det er tradisjon med varm lunsj.
– Familien jeg bodde hos hadde ofte temakveld, som spansk aften. Da brukte vi mange timer på å lage nye retter.
Siri forteller at hun heller bruker penger på mat enn nye klær.
– Jeg bruker det jeg har av overskudd til god mat og restaurantopplevelser.
– Hvordan ser din favorittfrokost ut?
– Eggs benedict med masse hollandés og ordentlig engelsk muffins. Og bacon til!
– Det høres ut som litt av en frokost!
– Ja, da sitter den greit i kassa i seks, syv timer, ler Siri.
– Har du en favorittmiddag?
– Skal jeg lage noe godt blir det i hvert fall sjøkrepssuppe til forrett, og den skal koke lenge. Så blir det biff og bearnés til hovedrett. Sausen må være hjemmelaget.
– Hva med dessert?
– Jeg er veldig glad i sitronterte med marengs. Det er friskt! Men i hverdagen blir det mest is med salt karamellsaus.
– Hvilken er din favorittkake?
– Klassisk, god sjokoladekake – altså barnebursdagskake, men gjerne med kulturmelk som gjør den litt saftigere.
– Hva er favorittgodteriet eller snacksen? Er du en søtt- eller saltperson?
– Definitivt en saltperson. Salt lakris, chips, ostepop – jeg MÅ ha crunchy ostepop i helgene. Hvis ikke går verden under, ler Siri.
– Hvorfor må du ha nettopp det?
– Det er barndomsminne. En følelse av helg.
– Hva er det beste du får servert?
– Bare det er laget med kjærlighet liker jeg alt. For min del kan du servere meg ostepølse i lompe. Jeg verdsetter mest gleden av å spise sammen med noen.
– Hva foretrekker du å lage selv?
– Det å lage en ordentlig digg pizza fra bunn med bacon, sopp og gjerne litt blåmuggost er godt. Da får jeg litt av alle smaker.
– Hva spiser du aldri?
– Makrell i tomat. Det takler jeg ikke. Hvis mannen min vil være ekstra kjip en dag, setter han seg oppå meg og spiser makrell i tomat, og ler høyt.
Kaviar på tube er heller ikke en slager.
– Jeg takler ikke lukten!
– Har du en favorittsesong når det kommer til mat?
– Høsten, fordi viltkjøtt er så godt. Da drikker jeg smakfulle rødviner og koker dype sauser. Jeg liker også vinteren når skalldyrene er best.
– Hva er ditt favorittredskap på kjøkkenet?
– En effektiv løkkutter – da sparer jeg mye tid. Eller bruker jeg stavmikseren mye til å lage sauser, aioli og pesto.
– Hva hører du på når du lager mat?
– Mainstream gladpop. Nå hører jeg faktisk mest på «The Voice» sin spilleliste for 2023.
– Hva var det beste du visste som liten?
– Spagetti bolognese. Jeg var et litt kresent barn. Da vi var på ferie var dette det eneste jeg bestilte på restaurant, hvert eneste måltid. Mamma og pappa holdt på å klikke.
– Men i dag elsker du all type mat. Hvordan gikk det seg til?
– Jeg ble oppdratt av en venninne da jeg studerte. Hun tok meg med og spiste sushi, lærte meg om ulike oster. Vi brukte det lille vi hadde til overs av studielånet til matopplevelser. Vi er fortsatt venner den dag i dag, og snapper gjerne mat og vin til hverandre.
– Hvor reiser du for matens skyld?
– Barcelona. Hit har jeg reist oftest for gode matopplevelser, og jeg spiser alt fra paella til tapas.
– Hva spiser du når du er hjemme alene?
– En chevresalat med ovnsstekt spekeskinke, balsamico og honning. Det er enkelt og digg.
I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjente fjes, kokker og influensere. Tidligere har vi tatt en prat med blant annet sølvvinner i Bocuse,Filip August Bendi, musiker Jørn Hoel og matinfluencer Ellen Aabol.
Publisert: 11.05.2023 kl. 16:45
Oppdatert: 12.05.2023 kl. 12:08
Lag deg en gratis konto