Dette er kokkenes favoritt-uteserveringer

5. juli 2019Aktuelt
VELGER ITALIENSK: Lise Finckenhagen, Christer Rødseth og Heidi Bjerkan har forskjellige favoritt-uteserveringer, men alle foretrekker italienskinspirert mat. Foto: Sara Johannessen/Hallgeir Vågenes/Therese Alice Sanne/VG
VELGER ITALIENSK: Lise Finckenhagen, Christer Rødseth og Heidi Bjerkan har forskjellige favoritt-uteserveringer, men alle foretrekker italienskinspirert mat. Foto: Sara Johannessen/Hallgeir Vågenes/Therese Alice Sanne/VG

Når kokkene går ut og spiser på sommeren, faller ofte valget på italiensk. 

Til uken er det endelig meldt sol i hele landet. Med et stadig skiftende sommervær benytter vi gjerne enhver anledning til å nyte solstrålene når de titter frem, også når vi skal kose oss med mat og drikke. Vi har tidligere skrevet om koselige uteserveringer i Oslo - denne gangen har vi snakket med fem kokker om deres favoritt-uteserveringer i Norge.

Christer Rødseth: Foretrekker italiensk

Kjøkkensjefen på Vaaghals og tidligere «Farmen kjendis»-deltaker, foretrekker steder hvor han ikke blir løpt ned av turister.

– Baltazar bak domkirken er en oase når solen står på. Her kan man sitte og nyte italiensk mat og drikke rosevin. Alle rettene er veldig gode, men jeg havner alltid på pizza og pasta, sier Rødseth og legger til:

– Festningen er også et flott sted.

Heidi Bjerkan: Deler «hemmelig» perle

Stjernekokken er til vanlig kjøkkensjef på Credo i Trondheim, som i år fikk sin første Michelin-stjerne. Hun eier også Jossa mat og drikke som er et rustikt og rimeligere alternativ til stjernerestauranten, hvor hun naturligvis benytter seg av uteserveringen.

Det er imidlertid et italiensk favorittsted med uteservering i byen som hun egentlig vil holde for seg selv:

– Ristorantino er en skjult perle. De har en bakhage som er helt fantastisk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På taket på Kampen Bistro. Foto: Mattis Sandblad/VG
På taket på Kampen Bistro. Foto: Mattis Sandblad/VG

Når hun er i hovedstaden foretrekker hun også uteserveringer som ligger litt skjult til.

– I Oslo er Kampen Bistro fantastisk - det er deilig å sitte på takterrassen der. Ladegården i Gamlebyen er også veldig fint.

MESTERKOKK: Christopher Davidsen vant sølv i kokkekonkurransen i 2017. Foto: Laurent Cipriani/AP
MESTERKOKK: Christopher Davidsen vant sølv i kokkekonkurransen i 2017. Foto: Laurent Cipriani/AP

Christopher Davidsen: Fan av lokal drikke

Den tidligere sølvvinneren i Bocuse d'Or har lagt kokkekonkurranser på hyllen og fått ansvaret for «fine dining»-restauranten Speilsalen i Trondheim. Nylig i sommer var han på besøk i Grimstad og da tok han turen innom favorittene Apotekergaarden og Smag & behag.

– Det var kjekt å komme tilbake til disse to stedene. Begge har stor uteservering med masse god italienskinspirert mat og drikke. Jeg er veldig fan av både lokal øl og brus, og på Apotekergaarden har de øl som er selvbrygget i andre etasje.

– Hjemme i Stavanger synes jeg det er veldig fint å sitte på Fiskertorget for å spise god mat, fortsetter Davidsen.

Mesterkokken kan fortelle at sommerværet i Trondheim hittil har vært dårlig, men når solen stikker frem synes han Solsiden er fantastisk flott. Davidsen trekker frem Søstrene Karlsen på taket, ett av stedene hvor han tidligere har vært konsernkjøkkensjef for.

– Cafe Løkka er også supert, der sitter du på en måte på en flytebrygge.

Lise Finckenhagen: - Pizzaen der er den beste

Godt-kokk og kokebokforfatter Lise Finckenhagen peker ut Vippa i Oslo som sitt favorittsted.

– Jeg er blitt glad i Vippa og trives veldig godt der. Det som er fint er at man kan gå dit med både venninner og familie, og så kler det enhver anledning enten det er dagtid eller kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UFORMELT: Skur 33 ved Akershus Festning er et livlig sted om sommeren. Bildet tatt i forbindelse med restaurantanmeldelse i fjor. Foto: Frode Hansen/VG
UFORMELT: Skur 33 ved Akershus Festning er et livlig sted om sommeren. Bildet tatt i forbindelse med restaurantanmeldelse i fjor. Foto: Frode Hansen/VG

Hun trekker også frem uteserveringen til Skur 33 som ligger rett i nærheten, og et sted som barna hennes også elsker.

– Pizzaen der er den beste som finnes!

Kari Innerå: Urbane uteserveringer

FLYTTET: Kari Innerå drev tidligere BA53, men åpnet i vår ny restaurant ved fjorden. Foto: Thomas Andreassen/VG
FLYTTET: Kari Innerå drev tidligere BA53, men åpnet i vår ny restaurant ved fjorden. Foto: Thomas Andreassen/VG

Innerå flyttet nylig restaurantdriften fra Frogner til fjorden, hvor hun åpnet Rivoli ved det nye Munch-museet. Restauranten har blitt beskrevet av VGs anmelder som et stykke Paris ved fjorden. Utenom sin egen uteservering, liker kokken seg på urbane steder eller ved havet når hun skal spise ute om sommeren.

– Hvis man er i Oslo sentrum på dagtid, anbefaler jeg Kirkeristen. Ellers liker jeg Plah i Hegdehaugsveien, hvor det er hyggelig og maten er bra, sier Innerå.

Hun nevner også Skur 33 på grunn av beliggenheten ved sjøen.

– Hvis jeg bare skal ta en kaffe eller frokost, så er det veldig hyggelig på Åpent Bakeri ved Adamstuen.

Publisert: 05.07.2019 kl. 14:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?