Til hovedinnhold

Dette er ispinnene vi savner

23. mai 2019Aktuelt
HUSKER DU?: Hva med Litago-isen formet som en gul og rosa ku, eller den klassiske Drillo-isen som hadde cornflakes-knas? Foto: Diplom is
HUSKER DU?: Hva med Litago-isen formet som en gul og rosa ku, eller den klassiske Drillo-isen som hadde cornflakes-knas? Foto: Diplom is

Drillo-isen, Tucan, Kræsj Pink og Tyrkisk Peber Hot Ice - hvilke savner du?

Nå som sommeren virkelig nærmer seg med stormskritt og temperaturene stiger, er det særlig én ting de fleste av oss «bare må ha»: Is.

I likhet med alle andre år bugner isdiskene nå over av nyheter, mens noen ispinner forsvinner for godt. Enkelte varianter blir fjernet fra markedet i stillhet, mens andre etterlater kundene med savn og frustrasjon. Alle husker vel sin favorittis fra barndommen?

Den mest etterspurte isen

Anne Borgen Sturød, marketing- produktutviklingsdirektør i Diplom-Is, forteller at det er Kræsj Pink de får aller flest henvendelser om.

– Det er uten tvil den mest etterspurte isen vi noen gang har hatt.

Selskapet tester nå ut interessen for isen ved at de har laget et mindre volum de selger som kuleis i isbarer.

– Hvis vi nå lykkes med Kræsj Pink kuleis og det nå kommer et sterkt ønske om å få pinneisen tilbake, må vi se nærmere på hvordan vi skal klare å få det til, sier Sturød.

Hos Hennig-Olsen er det Sabeltann-isen, Sommer-is og SjokoKirsj som er gjengangerne blant etterlysningene.

– Vi får svært mange henvendelser både i sosiale medier og på e-post av folk som savner varianter som har gått ut av sortimentet vårt. Mange har gode barndomsminner knyttet til en spesiell iskrem, det syns vi er veldig hyggelig, sier markedsdirektør Lillian Hall.

Sabeltann-isen ble for øvrig relansert i år, dog uten den velkjente Kaptein Sabeltann-formen.

– Vi er absolutt åpne for å hente frem gamle klassikere i fremtiden.

Sjekk ut vårt utvalg av gamle, men ikke glemte, favoritter under:

Kræsj pink (senere Bestis bubbla)

Hvem kan vel glemme Kræsj Pink? Den rosa isen, hvis pinne var en gul tyggis, hadde en søt og fruktig smak. Mye av sjarmen var å skrelle av den klissete blå plastikken rundt tyggisen. En ispinne som fortsatte å gi, selv etter at den var spist opp.

En periode skiftet for øvrig alles retro-favoritt navn til Bestis Bubbla, men originalnavnet var tilbake igjen i 2010.

Foto: Diplom
Foto: Diplom

Drillo-isen

Nittitallet! Fotball-VM! Drillo! I 1994 kom den legendariske Drillo-isen i butikk. Dette var en fløteis som var dyppet i karamell og corn flakes, og den var i tillegg formet som to fotballer (eventuelt et åttetall). Ispinnen kom tilbake i 2009, men het da Comeback, ifølge Horecanytt.

Tucan saftis

Nå snakker vi ekte søleis. Tucan var to saftiser som var festet sammen. Tanken var kanskje at man kunne dele den med noen, men la oss være ærlige - man åt begge selv.

Foto: Diplom
Foto: Diplom

Pæreis

Pæreisen, som for øvrig kostet 5 kroner da den kom i 1992, var en saftis som smakte pære - enkelt og greit. Isen kom tilbake på markedet i 2010, men forsvant igjen i 2017.

Foto: Diplom
Foto: Diplom

Poppin candy

Denne jordbærfløteisen var overtrukket med - nettopp - poppin candy, små syrlige godterier som bruser og smeller når man spiser dem.

Foto: Diplom
Foto: Diplom

Litago-is

Litago-isen kom i to versjoner, en i beger, og en formet som et kuansikt med sjokoladeører. Begge er savnet i dag.

Foto: Diplom
Foto: Diplom

Cool fisk

Cool fisk var en leken liten sak, som var formet som en gul og rød fisk. Smaken var lollipop-aktig, og konsistensen var kremet.

Foto: Diplom
Foto: Diplom

Tyrkisk peber Hot ice!

Denne godsaken, som kombinerte vaniljeis med et stivt lakristrekk og en salt lakriskjerne, kom på markedet i 1996. Og det virker som at savnet etter den er stort: Det er over 6600 medlemmer i Facebook-gruppen Vi som vil ha tilbake Diplom-is Tyrkisk Peber Hot Ice.

Foto: Diplom
Foto: Diplom

Rakett-is

Den originale rakett-isen var sylinderformet og smakte pære og røde bær. Ifølge VG-journalist Marthe Reienes kom en bred versjon senere, men «det ble aldri det samme».

Sommer-is

Den friske sommer-isen smakte appelsin, og var sorbet-aktig i konsistensen.

Foto: Hennig Olsen
Foto: Hennig Olsen

Hvilke ispinner savner du? Del gjerne i kommentarfeltet!

Publisert: 23.05.2019 kl. 14:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?