Det beste jeg vet med Claus «Chili Klaus» Pilgaard

11. september 2019Aktuelt
GLAD I DET STERKE: Chili Klaus er blant annet kjent for å smake på sterke chili-er med kjendiser på Youtube. Videoen hans der medlemmer av det danske kammerorkesteret spiser chili mens de spiller, er sett over 4,9 millioner ganger. Foto: Palle Schultz
GLAD I DET STERKE: Chili Klaus er blant annet kjent for å smake på sterke chili-er med kjendiser på Youtube. Videoen hans der medlemmer av det danske kammerorkesteret spiser chili mens de spiller, er sett over 4,9 millioner ganger. Foto: Palle Schultz

«Chili Klaus» blir varm om hjertet av jordbær med fløte. Folk som blander seg i det han gjør på kjøkkenet, derimot ...

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere.

Tidligere har vi intervjuet blant annet matblogger Trine Sandberg og restauranteier Jan Vardøen. Denne gangen har vi snakket med chilispiser Claus «Chili Klaus» Pilgaard, hvis videoer på Youtube har blitt sett flere hundre tusen ganger.

Født: Ja!

Fra: Aarhus, Denmark

Yrke: Chili- entusiast

Hvilken er din favorittfrokost?

Egg & bacon med litt habañero-hot sauce

Hva med favorittmiddag?

Jeg elsker fisk – for eksempel piggvar. Er det ikke fisk, tar jeg gjerne lam.

Og dessert?

Jordbær med fløte kan gjøre meg bløt om hjertet.

Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

Chilinøtter og «spicy» peanøtter, og Godfather-trilogien på TV.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Jeg har reist en del i USA hvor det finnes lokale hot sauces på ethvert gatehjørne. De elsker jeg å smake, og ja, noen gange blir man godt svidd.

Hva foretrekker du å servere selv?

Kylling i karri kunne jeg godt finne på å servere. Karrisausen kan lages på utrolig mange måter, og piffes opp med for eksempel limesaft.

Hva er favorittingrediensen din?

Kanskje ikke overraskende chili. Det finnes jo mange tusen forskjellige slags chilier på kloden i alle slags farger, størrelser, smaker og ikke minst styrker.

Hvilken chili-type er din favoritt, og hvorfor?

En av de som er meget brukbar er Lemon Drop/Citron chili – den smaker fantastisk. Men ellers er jeg jo glad i de såkalte superhots: Infinity, Trinidad Scorpion, Butch T og selvfølgelig Carolina Reaperen. Den siste rykker jo på en god dag testiklene av en voksen mann.

HEITE SAKER: Chilien Carolina Reaper ble kåret til verdens sterkeste chili av Guinness World Records i 2013, ifølge Wikipedia. Foto: AP Photo/Jeffrey Collins
HEITE SAKER: Chilien Carolina Reaper ble kåret til verdens sterkeste chili av Guinness World Records i 2013, ifølge Wikipedia. Foto: AP Photo/Jeffrey Collins

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

Høsten – årets arbeid bugner da.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Hot sauce i solide mengder.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

En skarp kniv – heller én god kniv enn fem dårlige.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

Et annet menneske som blander seg i det man lager.

Hva hører du på når du lager mat?

For eksempel Rachmaninov 2. eller 3. klaverkonsert spilt av Leif Ove Andsnes.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Når min far tok meg i hånden og vi gikk ut til hans hemmelige kjøleskap i garasjen som var fylt med meget gammel ost. Så satt vi og hygget oss og begge luktet ganske forferdelig. Min mor klappet sjeldent i hendene da vi kom inn igjen.

Hvor vil du helst reise?

Jeg har akkurat vært i Bodø i Nord-Norge. Jeg er veldig betatt av norsk natur, og bruker en del tid på å tenke på hvorfor jeg er det? Norge er et utrolig vakkert land.

Hva spiser du når du er hjemme alene?

Jeg snacker. Masse tapas, ost, nøtter, aioli, pølse, pesto og harissa.

Hvor går du helst ut og spiser?

Et sted hvor betjeningen er god og uhøytidelig. På Noma i København er servitørene helt nede på jorden, og allikevel får man fantastisk mat. Høytidelig kan være ganske slitsomt.

Hva spiser du aldri?

Jeg spiser alt – det er det minste man kan gjøre når noen byr på et måltid.

Publisert: 11.09.2019 kl. 16:09
Oppdatert: 12.09.2019 kl. 09:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?