Ukens matblogger: Saftige muffins med appelsin og sjokolade

NAM: Alle liker muffins, særlig disse med appelsinsmak og crunchy hvit sjokoladetopping. Foto: Marie Helene Roald
NAM: Alle liker muffins, særlig disse med appelsinsmak og crunchy hvit sjokoladetopping. Foto: Marie Helene Roald
Magne D. Antonsen

Disse saftige muffinsene er laget uten egg og melk, men med deilig smak av appelsin og toppet med hvit sjokolade. Barna vil elske disse!

Ukens mablogger Marie Helene Roald (27)Er utdannet pedagogisk assistent med spesialpedagogikkBor i BærumFavorittråvaren er brunt sukker og kokosoljeFavorittredskapen er en håndmixer og en stødig slikkepottNår jeg lager mat så liker jeg å plugge musikk i ørene og synge mens jeg jobber.Blogger påthevanillamonologues.blogg.no der jeg samler de beste oppskriftene mine, prøve ut nye, tester dagligvarer, og oppmuntre andre til å bake og teste, og være kreative.Foto: Marie Helene Roald
Ukens mablogger Marie Helene Roald (27)Er utdannet pedagogisk assistent med spesialpedagogikkBor i BærumFavorittråvaren er brunt sukker og kokosoljeFavorittredskapen er en håndmixer og en stødig slikkepottNår jeg lager mat så liker jeg å plugge musikk i ørene og synge mens jeg jobber.Blogger påthevanillamonologues.blogg.no der jeg samler de beste oppskriftene mine, prøve ut nye, tester dagligvarer, og oppmuntre andre til å bake og teste, og være kreative.Foto: Marie Helene Roald

- Disse muffinsene har en veldig god smak av appelsin, kanel og søt yoghurt. De blir saftige, luftige og litt syrlige. Smakene passer veldig godt sammen, og er veldig barnevennlige, sier Marie Helene Roald til Godt.no.

- Toppingen med hvit sjokolade smelter og blir crunchy. Bare pass på at du ikke fyller muffinformen helt opp, for da kan toppingen rene av når du steker dem, påpeker hun.

- Jeg pleier å lage dem veganske slik at alle kan spise dem, men de blir gode med vanlig yoghurt og vanlig hvit sjokolade også. Bruke det du har. Bare pass på at de ingrediensene du bytter med har samme bakeegenskaper. For eksempel ville jeg ikke anbefale å bytte brunt sukker med hvitt, for brunt sukker gir en mye rundere og mer karamell-aktig smak, sier Marie Helene.

Les bloggen til Marie her, og følg henne på Instagram.

  • 4,75 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ss vaniljepulver
  • 2 ts finrevet appelsinskall
  • 1,2 dl mørk lønnesirup
  • 3,5 dl soya yoghurt naturelle
  • 1,2 dl vegetabilsk olje
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2,5 ss tørket tranebær
  • 3-4 ss vegansk hvit sjokolade, hakket
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ss vegansk hvit sjokolade i biter
  • 3 ss kaldt vegansk smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 ts kanel

Jeg bruker 15 minutter på å blande sammen ingrediensene og fylle formene, og så trenger de omtrent 30 minutter i ovnen.

Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel og salt i en bolle og sett til siden.

I en større bolle legger du det brune sukkeret, vaniljepulveret og appelsinskallet. Rør rundt med en slikkepott og gni appelsinskallet inn i sukkeret for å frigjøre oljen i skallet og dermed også smaken. I sukkeret blander du inn lønnesirup, yoghurt, nypresset appelsinsaft og vaniljeekstrakt.

Bland det tørre i det våte og tilsett til slutt tranebær og hvit sjokolade.

Fordel i muffinsformer, i et muffinbrett. Pass på at muffinsformene ikke er helt fulle for da kan toppingen renne utover.

Bland lett sammen alle ingrediensene til toppingen. Den skal være i mindre deler, men ikke helt smuldrete eller tørr. Smuldre over muffinrøren.

Stek på 180 grader i ca. 30 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.

Avkjøl på rist. Muffinsene er enklere å få ut av formene sine når de har stått noen timer i kjøleskapet. Da kan du eventuelt gi dem en liten runde i mikroen og servere varme med is eller krem.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?