Sunn og god hverdagsmiddag

GRØNN TACO: Lise Finckenhagen lager taco med kryddertekte søtpoteter.
GRØNN TACO: Lise Finckenhagen lager taco med kryddertekte søtpoteter.
Foto: Sara Johannessen VG
Lise Finckenhagen

Etter ukesvis med konfekt og bugnende julebord er det faktisk ganske deilig å komme i normalt gjenge igjen. 

Overgangen fra fest til hverdag kan jo komme litt brått på. Da er det fint å kunne velge noe rimelig og fornuftig uten at det går utover kosen.

Hjemmelagde fiskekaker er hverdagsmat med gullkant. «Men hvorfor lage selv når du kan kjøpe ferdig?» tenker du kanskje. Svaret er at den hjemmelagde utgaven inneholder langt mer fisk. I tillegg til å være veldig mye bedre på smak enn industrivariantene. De du lager selv kan du også selvsagt tilrettelegge for egen, og familiemedlemmenes, gane og preferanser. Farsen lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, bruk gjerne puls-knappen for å unngå at farsen blir for fin. Du kan også kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Hvitløk, chili, vårløk og urter gir fiskekakene det lille ekstra.

Hvitløk og chili bruker jeg også i kyllingbollene. I tillegg til ingefær, sesam og hoisinsaus. Jeg føler alltid behov for å rydde opp i smaksløkene etter julens etegilde og kjører på med chili, hvitløk og ingefær så ofte jeg kan. Den utrolig smakfulle treenigheten svikter aldri. Server de saftige, asiatiskinspirerte kyllingbollene med nudler og stekte grønnsaker.

Hvis du i likhet med meg setter pris på kjøttfrie dager en gang i blant, kan kanskje maistortilla fylt med finsnittet rødkål, krydrede ovnsbakte søtpoteter og avokadorøre være noe for deg? Et nydelig tacomåltid som passer helt perfekt når man fortsatt kjenner bittelitt på følelsen av å være en stappet julepølse.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?