Disse råvarene bør du spise i mai

19. mai 2017Aktuelt
NYDELIG: Nå starter den norske spinatsesongen, og da kan du for eksempel lage denne enkle omeletten med spinat og feta. Foto: Sara Johannessen/VG
NYDELIG: Nå starter den norske spinatsesongen, og da kan du for eksempel lage denne enkle omeletten med spinat og feta. Foto: Sara Johannessen/VG

Kom mai du skjønne milde - og ta med deg norske råvarer på veien.

Det er ikke bare 17. mai og lengre dager som er bra med mai. En rekke norske råvarer er endelig i sesong, og du burde gripe sjansen mens du har den.

Her er noen av råvarene du bør nyte de kommende ukene:

Makrell

Finnes det noe som roper «sommer!» mer enn smørstekt makrell med persille? Mai er starten på makrellsesongen, som strekker seg gjennom hele sommeren og utpå høsten. Den lille fisken har magert kjøtt på våren, før den blir fetere og fetere utover sommeren.

Helstek makrell i en panne med masse smør og persille, eller lag en nydelig potetsalat med røkt makrell, reddiker og sennepsdressing.

Persille

Apropos persille: Tiden er inne for å nyte persillen for alt det er verdt, for nå er både bladpersillen og kruspersillen i sesong. Urten inneholder blant annet vitamin C, folat, beta-karoten og kostfiber, så det er bare å være raus når du skal smakssette middagen.

Den milde urten får sin smak fra den eteriske oljen apiol, og kan brukes til alt fra kryddersmør og pynt på de kokte potetene, til tabbouleh og osteknuter.

Spinat

Gjør som Skipper'n, og spis masse spinat! Den grønne veksten er nemlig stappfull av en rekke viktige næringsstoffer, som folat, vitamin C, kalium og kostfiber.

I tillegg til sine helsebringende egenskaper smaker spinat fantastisk godt. Veksten har en mild smak som passer perfekt i salater, forvellet og servert med laks, eller som et alternativ til isbergsalaten i fredagstacoen.

Reddik

Spice up your life med den fotogene reddiken. Knollen stammer opprinnelig fra Kina, og har en skarp og pepperaktig smak som egner seg godt både rå og varmebehandlet.

Skyll reddiken før du spiser den, og nyt den hel som snacks med dip, finsnittet i en frisk sommersalat, eller dampet som tilbehør til for eksempel kylling eller fisk. Vel så godt er noen tynne skiver reddik på brødskiven med smør og gulost.

Kilder: Smak av Kysten, Opplysningskontoret for Frukt og Grønt, Bama

Publisert: 19.05.2017 kl. 15:36


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?