Derfor skal du ikke dobbeldippe

24. mars 2017Aktuelt
SKÅL: Salsa er den verste synderen. Foto: Shutterstock/Scanpix
SKÅL: Salsa er den verste synderen. Foto: Shutterstock/Scanpix

Kan være helsefarlig.

Vi vet at dobbeldipping er feil, det har vi lært både hjemme og av tv-serien Seinfeld. Men er det bare uhøflig, eller kan det være helseskadelig? Hvor ille kan det egentlig være? Ifølge en studie fra Clemson University, gjengitt i Huffington Post; veldig ille.

Forskerne satte seg fore å finne ut nøyaktig hvor uhygienisk det er å dyppe et chipsflak eller en nacho i salsa, ta en bit, og så dyppe samme chips i samme dipp igjen. De målte bakterienivåene før og etter dobbeldippingen og fant ut at bakterienivåene steg til himmels, ifølge Scientific American.

TENK DEG OM: ... før du dobbeldipper nachochips-en i guacamolen eller salsa-en. Foto: Sara Johannessen / VG
TENK DEG OM: ... før du dobbeldipper nachochips-en i guacamolen eller salsa-en. Foto: Sara Johannessen / VG

Syndersalsa

Studien viste at i en skål med salsa er det null bakterier før dobbeldippingen finner sted, men opptil 30 000 bakterier etterpå. Forskerne testet tre forskjellige matkombinasjoner: chips og salsa, sjokolade og frukt, og chips og ostedip.

Den verste synderen var salsa, som overførte flere bakterier enn de andre dippene. Bakteriene kan overføre smitte og utsette deg for sykdom, skriver Scientific American.

Så nå vet du hva du skal styre unna på neste fest. Eller hvorfor du skal bli raringen som insisterer på å ha din egen, individuelle dipp.

Publisert: 24.03.2017 kl. 15:34
Oppdatert: 24.03.2017 kl. 15:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?