Forleng sommerfølelsen med disse rettene
Sommeren er over, men det trenger ikke å bety at du må gi slipp på den riktig enda.
God mat med friske smaker kan forlenge følelsen av sol og ferie. Ofte føles sommeren for kort - plutselig er den forbi. Desto viktigere er det å holde på sommeren så lenge som mulig. Drøm deg bort til varme dager ved Middelhavet med en gresk salat, og både kjøtt og fisk er godt på grillen for å nyte den siste resten av norsk sommer. Is er for mange synonymt med sommer og sol, så hva passer bedre for å få holde på sommerfølelsen?
Så langt i september har dessuten flere steder i landet bydd på sol og sommer.
Vi er ikke helt klare for å forlate den varmeste årstiden helt enda, og har samlet et knippe av våre favorittoppskrifter som gjør at sommeren varer litt til på middagsbordet.
En greskinspirert salat passer til solfylte dager eller grå dager hvor du vil drømme deg bort til sommer og ferie. Skjær salat og grønnsaker i den mengden du ønsker, og topp det med grillet halloumi-ost. Halloumi er en halvfast hvit ost som er spesielt populær på Kypros. Osten er salt og har en noe gummiaktig konsistens. Den lages av både sau- og geitemelk (og noen ganger kumelk) og er ofte lett krydret med mynte. Osten bevarer sin fasong ved oppvarming noe som gjør den spesielt godt egnet på grillen.
Hel kylling egner seg godt på grillen. Her trykker du rett og slett kyllingen flat etter at du har fjernet ryggraden, sånn at den stekes jevnt. Sammen med hjemmelaget chilisaus og grillede maiskolber har du et ordentlig snaddermåltid.
Reker er smaken av sommer, selv om de egentlig er best på vinteren. En fristende pastasalat fylt med gode grønnsaker og smaksrik ostesaus er enkelt å lage og midt blinken når du skal servere mat til mange.
Friskt, syrlig og uimotståelig godt. Frossen yoghurt er en enkel og knallgod dessert som passer til både hverdags og fest.
Hvis du ikke finner friske bær i butikken, kan du bytte dem ut med frosne bær. En kurv friske bær = en pose frosne bær.
Kaffe er like godt om sommeren, men da tar vi helst iskaffe! Denne lager du på et dobbelt shot espresso, vaniljeis og topper med en dæsj pisket krem. Så enkelt! Så godt!
Publisert: 09.09.2016 kl. 10:24
Oppdatert: 09.09.2016 kl. 10:37
Lag deg en gratis konto