Til hovedinnhold

Superenkel helgelunsj med asparges

28. mai 2015Aktuelt
LETT OG GODT: Kok smilende egg, la aspargesen koke noen minutter og legg på litt varmrøkt laks så har du den deilig lunsj. Foto: Cathrine Møller Øyen
LETT OG GODT: Kok smilende egg, la aspargesen koke noen minutter og legg på litt varmrøkt laks så har du den deilig lunsj. Foto: Cathrine Møller Øyen

Det er aspargestid! Server den sammen med varmrøkt laks og egg, og du får en lekker lunsj til helgen.

Ukens matblogger Cathrine Møller Øyen (42)
Er adjunkt i videregående skole
Bor på Kongsberg
Favorittråvare: Bær
Når jeg lager mat så liker jeg å utfolde meg fritt, og slumpe litt.
Blogg: cathrineoyen.blogspot.no
Foto: Bygdefotografen
Ukens matblogger Cathrine Møller Øyen (42) Er adjunkt i videregående skole Bor på Kongsberg Favorittråvare: Bær Når jeg lager mat så liker jeg å utfolde meg fritt, og slumpe litt. Blogg: cathrineoyen.blogspot.no Foto: Bygdefotografen

- Dette er en fin helgelunsj, når du har tid til å kose deg med maten, sier ukens matblogger Cathrine Møller Øyen til Godt.no.

- Jeg er glad i både varmrøkt laks og egg, så dette lager jeg ofte til mannen min og meg selv, eller til venninner, forteller hun.

- Det er kombinasjonen av ingrediensene jeg liker så godt, bare pass på å ikke koke eggene for lenge, forklarer hun.23460299

Les bloggen til Cathrine her, og følg henne på Facebook også.

Ingredienser for 2 personer

  • En bunt asparges
  • 200 g varmrøkt laks
  • To egg

Vinagrette

  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper etter smak
  • en dråpe honning, hvis du vil

Slik gjør du

Cathrine bruker bare 15 minutter på å lage dette.

Begynn med å koke eggene i 5-7 minutter, avhengig av størrelse. De skal ha fast hvitte, og myk, men ikke rennende plomme. Husk å legge de i kaldt vann et minutt eller to, så de ikke fortsetter å koke etter at du har tatt de ut av kjelen. Skrell de, og del i to.

Mens de koker, setter du over en kjele med vann til aspargesen. Husk å salte vannet først når det koker, ikke før. Rens aspargesen og fjern endene. Det gjør du ganske enkelt ved å holde med en hånd i hver ende og bøye til det knekker. Er aspargesen fersk vil det knekke lengre den på stilken enn om den er litt eldre. Dette gjøres for å slippe trå ender, det smaker ikke godt.

Aspargesen skal koke i kun 2-3 minutter i saltet vann, for så å kjøles ned med kaldt vann. Legg den så på litt tørkepapir, så den ikke blir bløt, mens du fikser resten.

Når du skal lage vinagretten, blander du ganske enkelt olivenolje, dijonsennep og hvitvinseddik, gjerne med en liten visp. Når alt er godt blandet smaker du til med salt og pepper. Og ved behov kan du justere med en dråpe honning.

Så gjenstår det å montere. Legg aspargesen utover et fat eller to asjetter. Fordel røkelaksen og eggene over, og drypp over vinagretten.

Publisert: 28.05.2015 kl. 11:32
Oppdatert: 04.05.2016 kl. 09:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?