Det beste jeg vet med Eline Gulbrandsen: Slottskokken sverger til raske retter

13. april 2018Aktuelt
BARNDOMSMINNER: Eline Gulbrandsen synes fortsatt at farens tomatsuppe er det beste hun kan få servert. Foto: Thomas Andreassen
BARNDOMSMINNER: Eline Gulbrandsen synes fortsatt at farens tomatsuppe er det beste hun kan få servert. Foto: Thomas Andreassen

Kokk og konditor på Slottet vil helst slippe å bruke lang tid på matlagingen hjemme, og kan finne på å spise popkorn til middag. 

Født: 02. januar 1990
Fra: Rygge i Østfold
Bor i: Oslo
Sivilstatus: Singel
Jobb: Kokk og konditor på Slottet. Har tidligere jobbet på Strand restaurant og vært med på kokkelandslaget - var med da de vant sølv i kokke-OL i 2012.
Foto: Thomas Andreassen
Født: 02. januar 1990 Fra: Rygge i Østfold Bor i: Oslo Sivilstatus: Singel Jobb: Kokk og konditor på Slottet. Har tidligere jobbet på Strand restaurant og vært med på kokkelandslaget - var med da de vant sølv i kokke-OL i 2012. Foto: Thomas Andreassen

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet Årets kokk Christian André Pettersen og tidligere Noma-kokk Eline Haugan Bordvik.

Denne gangen har vi snakket med Eline Gulbrandsen som er kokk og konditor på Slottet.

Hva er din frokostfavoritt?

Helst en kopp te. Jeg er ikke så glad i frokost. Jeg prøver å være flink til å spise havregrøt før jeg går på jobb, men det er ikke alltid jeg får det til.

Hva spiser du helst til middag?

Jeg liker ting som går fort å lage. Hvis jeg lager middag hjemme, så blir det tortilla - spansk potetomelett servert med skinke og salat.

Har du en favorittdessert?

Jeg er kjempeglad i vaniljeis! Eller generelt glad i is. Det er noe med at den er kald, konsistensen og smaken av ekte vanilje. Det er alltid en god grunn til å spise is.

Hva er ditt favorittgodteri?

Faktisk er jeg glad i syntetiske smaker på godteriet, som pære, fersken eller banansmak. Favorittene er blant annet disse fersken-rundingene som er rullet i sukker eller Bubble Fizz-colaflaskene i rosa og blått. Ellers spiser jeg heller potetgull enn søtt. Jeg er ikke så vanskelig der; så lenge det er salt potetgull eller ostepop.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Det må være pappas tomatsuppe som er laget fra bunnen. Jeg har fortsatt barndomsminner av at vi fikk makaroni til, enten ved siden av eller oppi. Hvis jeg spør pent i dag, så får jeg det av og til servert når jeg er på hjemmebesøk.

Hva liker du aller best å servere til andre?

Jeg liker å servere noe som går fort, sånn at jeg kan sitte å snakke med gjestene mine. For eksempel pasta carbonara, for da har jeg alt klart - det eneste som tar tid er å koke pastaen.

Hva er din favorittingrediens?

Smør - jeg må ha smør. Det er så allsidig; man kan bruke det til saus, lage is av det eller bake kjeks. Brunet nøttesmør er dessuten noe av det beste som finnes.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Parmesan - og som regel en flaske champagne. Man vet aldri når man trenger litt champagne. Også har jeg alltid cookie-deig i fryseren.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

Microplane fint (rivjern, red.anm.). Det kan jeg bruke til å rive sjokolade eller sitron til en kake, eller hvitløk eller sitrongress til en dressing.

Hvilket redskap trenger man ikke?

Pinnevisp i tre - sånn visp med masse trepinner. Da kan man heller bruke en vanlig visp - for eksempel en ballongvisp, slik at man får blandet ting ordentlig. Min bestemor hadde alltid en sånn, jeg skjønte ikke hvorfor.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Mine besteforeldre bodde i nærheten og de gangene mamma og pappa var på jobb, så var jeg og lillebroren min hos dem. Da fikk vi velge hver vår rett til middag - en hovedrett og en dessert. Det var nesten som å være på restaurant.

Til jul var jeg også alltid hos bestemor og bakte smultringer. Det var veldig stas!

Hvor vil du helst reise?

Jeg var i New York i oktober og har så lyst til å reise tilbake. Det var helt fantastisk, og jeg fikk ikke spist alt det jeg skulle spise. Høydepunktet på turen var absolutt besøket på Eleven Madison Park (Michelin-restaurant med tre stjerner og tidligere kåret til verdens beste, red.anm.).

Hva hører du på når du lager mat eller baker?

Da hører jeg gjerne på The Killers, First Aid Kit eller Highasakite. Jeg liker musikk med fart i, men som også er litt melankolsk, når jeg jobber.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNDER HALVTIMEN: Eline vil helst ikke bruke lang tid på mat når hun er hjemme. Foto: Thomas Andreassen
UNDER HALVTIMEN: Eline vil helst ikke bruke lang tid på mat når hun er hjemme. Foto: Thomas Andreassen

Hva spiser du når du er alene hjemme?

Jeg hater å stå lenge over grytene når jeg er hjemme. Matlagingen må skje fort, maks 20 minutter. Da blir det fort wok eller pasta - eller popkorn. Det siste er jo faktisk en grønnsak.

Hva spiser du aldri?

Lam. Av en eller annen grunn har jeg aldri likt lam helt siden jeg var liten. Jeg husker jeg gledet meg til påske fordi det virket spennende med et helt lammelår, men så smakte det ikke godt. Jeg klarer hverken lukten eller smaken.

Hvor og hva går du helst ut og spiser?

Jeg pleier å gå på Vietnam House i Oslo. Da spiser jeg alltid ferske vårruller og nudelsalat med biff og sitrongress-dressing. Smakene er så rene og jeg slipper smør og fløte, som jeg ofte står med hele tiden selv på jobb. Det å gå og spise vietnamesisk, thai eller noe veldig annet er en fryd.

Publisert: 13.04.2018 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?