De beste oppskriftene til maifesten
Mai er en vidunderlig måned. Alt er på sitt fineste. Store og små er glade og våryre. Og flagget heises titt og ofte. Det er så deilig med alt som skal feires!
Nå når høydepunktene nærmest står i kø, er det greit å ha en festfin meny klar til servering. Hva sier du til foliegrillet ørret med hvitløksmør og innslag av ingefær, sitron, honning og chili? Med tilbehør som urtedressing, potetsalat med aioli, bacon og vårløk og en frisk mango og jordbærsalat? Alt kan forberedes god tid i forveien, men ørreten kan du gjerne vente med å legge på grillen til du vet sånn omtrent når den skal nytes. Eller forresten, den er god både lun og «romtemperert» også.
Alle rettene i denne mai-menyen enkle å lage til mange, bruk oppskriftene som et utgangspunkt og legg til litt her og litt der etter behov. Og husk: Det blir ingen skikkelig maifest uten minst en kake. Så da klinker vi like gjerne til med en jordbærkake (obligatorisk!) over to etasjer.