Til hovedinnhold

Pannekakespesial: Tre digge oppskrifter på fylte middagspannekaker

18. september 2015Aktuelt
INSPIRERT AV VERDEN.: Både asiatiske og meksikanske smaker gjør seg godt i norske middagspannekaker. Prøv deg frem med dine favoritt-ingredienser. Foto: Sara Johannessen/VG
INSPIRERT AV VERDEN.: Både asiatiske og meksikanske smaker gjør seg godt i norske middagspannekaker. Prøv deg frem med dine favoritt-ingredienser. Foto: Sara Johannessen/VG

Med fylte, grove pannekaker på menyen kan både voksne og barn glede seg til middag på selveste pannekakedagen.

Tirsdag 9. februar er den internasjonale pannekaken, også kalt fetetirsdag. I gamle dager betydde det at man skulle man spise opp alt man hadde av egg, mel og melk før fasten - altså det som gjerne var ingrediensene til pannekakerøre.

Pannekaker kan spises når som helst på døgnet - og gjerne til middag. Utgangspunktet for disse «middagspannekakene» er helt vanlige pannekaker uten sukker. Du har kanskje en favorittoppskrift allerede, eller så gjør du som mange andre og tar det litt på «feelingen». Varier røren etter eget ønske, bruk gjerne halvparten grovt mel og tilsett smak i form av hakkede urter som basilikum, persille eller kjørvel, eller rør inn litt finrevet, god ost hvis du ønsker det. Malte nøtter, valmuefrø, sesamfrø, havregryn, andre gryn eller hirseflak kan også blandes i med stort hell.

Stek noen saftige, runde og gylne pannekaker til middag i dag, men spar syltetøyet til en annen anledning!

Publisert: 18.09.2015 kl. 10:59
Oppdatert: 09.02.2016 kl. 14:54


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?