Slik kan du gjøre det godt og elegant på engangsgrillen

LITT LUKSUSMAT: Det går an å gjøre det ganske flott på engangsgrillen - prøv for eksempel å grille blåskjell i folie. Enkelt, imponerende og veldig godt. Foto: Vegard Eggen.
LITT LUKSUSMAT: Det går an å gjøre det ganske flott på engangsgrillen - prøv for eksempel å grille blåskjell i folie. Enkelt, imponerende og veldig godt. Foto: Vegard Eggen.
Pia Cecilie Vabro

Du kan få mer ut av engangsgrillmiddagen enn grillpølser i lompe. Det gjelder bare å forberede seg litt.

Engangsgrillen er god å ha om du vil ta med middagen ut i parken eller til vannkanten. Og for oss som ikke har hage eller en balkong der man kan grille, men elsker smaken av grillet sommermat, er den uunnværlig i sommermånedene.

Noen ganger holder det å sykle innom butikken og kjøpe med seg noen pølser og lomper, en pakke potetsalat og en flaske ketchup. Men hvis vi vil gjøre litt mer ut av engangsgrillmiddagen er det fullt mulig – det krever bare litt mer forberedelse hjemme på forhånd. Og selv om den ikke brenner like lenge som en vanlig grill, og egner seg bedre til å grille mindre kjøtt- og fiskestykker, kan vi gjøre mye morsomt ut av en middag på engangsgrillen.

Et godt tips for å grille på engangsgrillen er å dele opp maten i mindre biter. Bitene kan du tre på spyd, eller mikse sammen og pakke i foliepakker – smak miksen til med litt spennende krydder eller urter – eller til og med litt ost.

Det er viktig at vi lager noe som er lett å pakke i sekken eller sykkelkurven, og som ikke blir ødelagt på veien. Pakk delene til grillspydene i i forskjellige poser eller plastbokser, og træ spydene når du er kommet frem til grillplassen; foliepakker kan du gjøre helt klare på forhånd – bare sørg for at de legges øverst i sekken, slik at de ikke blir most på veien.

Tilbehør gjør noe ekstra for måltidet, grillet eller ikke. Mange grønnsaker er gode å grille slik de er: Pakk cherrytomater i aluminiumsfolie, eller lag en pakke med løk, squash og paprika skåret i strimler.

Du kan også lage en potetsalat eller en coleslaw med epler og valnøtter hjemme, og pakke den i en matboks. Pakk gjerne med noen glass med hjemmelagde dipper og sauser, som tzatziki, hot salsa eller aïoli.

Vil du virkelig utnytte engangsgrillen, kan du kjøre på og lage desserten på grillen også: Hva med bakte epler fylt med sjokolade og rosiner, eller s’mores - deilig grillede marshmallows med kjeks og sjokolade.

God grillmiddag!

NB! Husk å bruke engangsgrillen forsvarlig!

Sikre underlaget du griller på mot den sterke varmen og kast engangsgrillen på en forsvarlig måte når du er ferdig.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?