Triksene alle ostepop-elskere bør kunne
Sjekk hvordan du får seig ostepop på rekordtid og andre kule tips.
Det finnes to typer mennesker i verden: De som hater ostepop og de som liker det.
Vi i Godt-redaksjonen 💛 ostepop. Er du like glad i den puffede snacksen som oss, har du kanskje oppdaget at ostepop ikke bare er ostepop.
Ostepop ble oppfunnet i USA på 1930-tallet, og i dag finnes det utallige former og varianter - alt fra bøyde til krøllete, samt formet som en ball. Fellesnevneren er at snacksen er porøs og dekket med ost eller ostepulver.
Og som med mye annet er det smak og behag når det kommer til ostepop; enkelte foretrekker å la ostesnacken ligge i en skål en dag før den nytes, mens andre liker det best når den er knasende sprø fra posen.
Under har vi samlet våre beste tips til alle som elsker ostepop:
1. Seig ostepop på rekordtid
Hvis du noen gang har skrevet «seig ostepop» i søkemotoren, er du ikke den eneste. Det er nemlig flere som foretrekker at den gule ostesnacksen ikke er knasende, men heller myk. Du kan alltids la posen ligge åpen en dag, men hvem har tålmodighet til det når lysten på ostepop akutt melder seg? Trikset for å forvandle ostepop fra sprø til myk på få minutter, er å holde et dørslag med ostepop over en kjele med kokende vann, og rist litt underveis.
Den effektive fremgangsmåten fikk ekstra oppmerksomhet da svenske Jens Bergström delte det på sosiale medier, og ble blant annet omtalt av Sol.no.
2. Sprø rester
Tilhører du den andre gruppen som liker at potetgull alltid smaker nyåpnet og sprøtt - også når det gjelder ostepop? Da lønner det seg naturligvis å lukke posen med rester ordentlig igjen. For garantert sprøhet: Klem ut litt luften fra posen og fest toppen med en poseklemme. Et annet alternativ er å brette inn toppen på posen og sette på en klesklype.
Eller kjøp den minste posen med ostepop, så slipper du å tenke på at det blir rester.
3. Ostepop + champagne = sant
Ost og vin er et velkjent og fantastisk par, men har du prøvd ostepop og champagne? Er du i tvil, velg champagne, sies det. Men den festlige kombinasjonen skal passe sammen fordi champagne får frem «umami»-smaken i ostepop.
Et ekstra pluss er at drikken også skyller ned ostesnacksen som fester seg i munnen. Da er det bare å poppe champagneflasken neste gang ostepop står på snacksmenyen.
4. Spis med gaffel eller pinner
Bortsett fra den lett gjenkjennelige lukten, hører også oransje, klebrige fingre med når du koser deg med en skål med ostepop foran TV-en. En rask og enkel løsning: Ta frem gaffel, eller spisepinner hvis du har det i hus.
5. Iskremtopping
Sjokolade, tuttifrutti, krokan, eller ostepop? Sistnevnte er kanskje ikke det du forbinder med softis-strøssel, men elsker du ostepop vil du også like det på desserten. Den crunchy konsistensen, salte smaken og søte isen er som et kinderegg; tre ønsker oppfylt på én gang.
Har du flere ostepop-triks? Del dem gjerne i kommentarfeltet!
Publisert: 25.08.2015 kl. 14:05
Oppdatert: 03.08.2016 kl. 15:12
Lag deg en gratis konto