Vi drikker over 15 millioner liter julebrus i året

18. desember 2015Aktuelt
JULEFAVORITT: Nordmenn drikker i gjennomsnitt tre liter julebrus hver i året – men det er langt fra den eneste kullsyreholdige drikken vi heller nedpå! Foto: Godt.no
JULEFAVORITT: Nordmenn drikker i gjennomsnitt tre liter julebrus hver i året – men det er langt fra den eneste kullsyreholdige drikken vi heller nedpå! Foto: Godt.no
Line Blokhus
Line Blokhus

Julen er tid for familie, julemat, julekaker – og ikke minst julebrus i bøtter og spann!

Tall fra markedsanalysebyrået Nielsen AS viser at vi i 2014 kjøpte 15,2 millioner liter julebrus i norske dagligvarebutikker, for til sammen 330 millioner kroner – 11 millioner liter ble solgt i november og desember.

Mange sverger til julebrus fra de store og velkjente brusmerkene, mens andre står tro ved de lokale leverandørene. Uansett hvilke preferanser du har, bidrar du kanskje med noen liter selv når mange millioner liter julebrus handles inn og konsumeres i tiden før og rundt julen.

I gjennomsnitt drikker vi nordmenn nemlig omtrent 3 liter julebrus hver!

14 liter brus HVER i førjulstida!

Tre liter hver høres kanskje ut som en stor mengde julebrus per snute (som dessuten blir mye større når vi trekker fra de aller yngste av befolkningen) – men faktisk står julebrusen for knappe 17 % av det totale antall liter brus som blir solgt i førjulsmånedene.

Altså bøtter vi også nedpå mye mer kullsyreholdig brus og drikke i november og desember. Faktisk rundt 14 liter hver!

Siden julebrussalget ikke er over for i år, er ikke tall for 2015 tilgjengelig riktig ennå. Det er imidlertid liten grunn til å tro at julebrusinntaket har gått ned i år. Sammenlikner man tallene fra 2014 mot salgstallene fra 2013 ser man en økning på 6 %.

Publisert: 18.12.2015 kl. 15:04
Oppdatert: 18.12.2015 kl. 15:37


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?