Seks gode greske oppskrifter

13. november 2012Aktuelt
Gresk mat vekker minner om sommer og ferie - prøv en av disse oppskriftene i vintermørket. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Alf Børjesson.)
Gresk mat vekker minner om sommer og ferie - prøv en av disse oppskriftene i vintermørket. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Alf Børjesson.)

Drøm deg bort til sommeren med en av disse oppskriftene på gresk mat. Kali orexi!

Noen ganger kan vinteren virke litt lang, og vi har behov for å bli minnet om at vi går mot lysere, varmere tider. En av de beste måtene å gjøre det på, er å lage noe godt som skikkelig smaker av sommer. Og for mange av oss smaker gresk mat nettopp av sol, sommer og varme.

Souvlaki er helt tradisjonelt gresk, og lages på lammekjøtt som marineres i sitronsaft. Server det i pitabrød med tzatziki, rødløk og frisk oregano. Tzatziki kan du også bruke til å gjøre burgeren gresk, sammen med sorte oliven og rødløk blir det skikkelig en skikkelig sommerburger.

Moussaka er som den greske versjonen av lasagne, lag på lag av aubergine- og potetskiver, kjøttsaus og hvit saus som gratineres i ovnen med godt med ost. Gresk salat lager du med fetaost, rødløk, oliven og agurk og server til stekt kylling eller kjøtt.

En skikkelig festvariant av gresk mat får du om du lager lammeskanker i ovnen sammen med gulrot og sitron, det heter kleftikos og serveres med nykokte poteter og salat. Da kan du godt servere noe lett til dessert, som rød og gul melon med en saus av yoghurt og honning.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?