Helgens meny er klar

13. november 2012Aktuelt
Prøv en fransk weekend hjemme på ditt eget kjøkken. (Foto: Jonas Haarr Friestad/Katrine Nordli/Margaret de Lange.)
Prøv en fransk weekend hjemme på ditt eget kjøkken. (Foto: Jonas Haarr Friestad/Katrine Nordli/Margaret de Lange.)

Denne helgens meny kommer med fransk vri - Salade Lyonnaise, Fiskebolle-baisse og Coq au vin.

Vi byr på franske smaker denne uken; start helgen med en Salade Lyonnaise med egg, bacon og frisk salat, lørdag kveld serverer du en variant av bouillabaisse med tradisjonell rouille og ferske baguetter. Husk å marinere kyllingen til coq au vin’en dagen før, og disk opp med denne tradisjonelle gryten til søndagsmiddag.

Salade Lyonnaise

Denne salaten som stammer fra Lyon i Frankrike: Den oppsummerer både regionen og landet, med miksen av bacon og egg, salat, brødrester og den utsøkte symfonien av eddik og olje.

Salade Lyonnaise.
Salade Lyonnaise.
Foto: Jonas Haarr Friestad

Salade Lyonnaise. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)

Fiskebolle-baisse

Her serverer vi med såkalt rouille, en erkefransk majones, på grillet baguette.

Fiskebolle-baisse.
Fiskebolle-baisse.

Fiskebolle-baisse. (Foto: Katrine Nordli.)

Coq au vin

En mer fransk rett kan man vanskelig tenke seg! I de senere årene er hanen stort sett blitt erstattet med kylling, som gjør at koketiden blir betraktelig kortere.

Coq au vin.
Coq au vin.

Coq au vin. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Margaret de Lange.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?