Helgens meny er klar
Denne helgens meny kommer med fransk vri - Salade Lyonnaise, Fiskebolle-baisse og Coq au vin.
Vi byr på franske smaker denne uken; start helgen med en Salade Lyonnaise med egg, bacon og frisk salat, lørdag kveld serverer du en variant av bouillabaisse med tradisjonell rouille og ferske baguetter. Husk å marinere kyllingen til coq au vin’en dagen før, og disk opp med denne tradisjonelle gryten til søndagsmiddag.
Salade Lyonnaise
Denne salaten som stammer fra Lyon i Frankrike: Den oppsummerer både regionen og landet, med miksen av bacon og egg, salat, brødrester og den utsøkte symfonien av eddik og olje.
Salade Lyonnaise. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)
Fiskebolle-baisse
Her serverer vi med såkalt rouille, en erkefransk majones, på grillet baguette.
Fiskebolle-baisse. (Foto: Katrine Nordli.)
Coq au vin
En mer fransk rett kan man vanskelig tenke seg! I de senere årene er hanen stort sett blitt erstattet med kylling, som gjør at koketiden blir betraktelig kortere.
Coq au vin. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Margaret de Lange.)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:52
Lag deg en gratis konto