Til hovedinnhold

Helgens meny er klar

13. november 2012Aktuelt
Prøv en fransk weekend hjemme på ditt eget kjøkken. (Foto: Jonas Haarr Friestad/Katrine Nordli/Margaret de Lange.)
Prøv en fransk weekend hjemme på ditt eget kjøkken. (Foto: Jonas Haarr Friestad/Katrine Nordli/Margaret de Lange.)

Denne helgens meny kommer med fransk vri - Salade Lyonnaise, Fiskebolle-baisse og Coq au vin.

Vi byr på franske smaker denne uken; start helgen med en Salade Lyonnaise med egg, bacon og frisk salat, lørdag kveld serverer du en variant av bouillabaisse med tradisjonell rouille og ferske baguetter. Husk å marinere kyllingen til coq au vin’en dagen før, og disk opp med denne tradisjonelle gryten til søndagsmiddag.

Salade Lyonnaise

Denne salaten som stammer fra Lyon i Frankrike: Den oppsummerer både regionen og landet, med miksen av bacon og egg, salat, brødrester og den utsøkte symfonien av eddik og olje.

Salade Lyonnaise.
Salade Lyonnaise.
Jonas Haarr Friestad

Salade Lyonnaise. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)

Fiskebolle-baisse

Her serverer vi med såkalt rouille, en erkefransk majones, på grillet baguette.

Fiskebolle-baisse.
Fiskebolle-baisse.

Fiskebolle-baisse. (Foto: Katrine Nordli.)

Coq au vin

En mer fransk rett kan man vanskelig tenke seg! I de senere årene er hanen stort sett blitt erstattet med kylling, som gjør at koketiden blir betraktelig kortere.

Coq au vin.
Coq au vin.

Coq au vin. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Margaret de Lange.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?