RE-NAA flytter: – Vi trenger litt mer luft under vingene

4. oktober 2018Aktuelt
FLYTTER: Restauranten RE-NAA flytter til nye lokaler neste år. Men matbaren og selskapsavdelingen blir fortsatt å finne i Breitorget i Stavanger. Foto: Marie von Krogh/VG
FLYTTER: Restauranten RE-NAA flytter til nye lokaler neste år. Men matbaren og selskapsavdelingen blir fortsatt å finne i Breitorget i Stavanger. Foto: Marie von Krogh/VG

Etter ni års drift flytter Michelin-restauranten inn i et luksushotell.

Siste åpningsdag i RE-NAAs nåværende lokaler i Breitorget i Stavanger blir 22. desember.

I løpet av første kvartal neste år åpner restauranten i første etasje i det nye Eilert Smith Hotel, et nyrenovert funkisbygg fra 1937, ifølge en pressemelding.

RE-NAAs Matbar og selskapsavdeling vil fortsette i Breitorget som før, og vil bli utvidet med en vin- og cocktailbar.

Michelin-stjerne

LUKSUSHOTELL: Michelin-restauranten RE-NAA åpner i Eilert Smith Hotel en gang i starten av 2019. Foto: Trodahl Arkitekter/RE-NAA
LUKSUSHOTELL: Michelin-restauranten RE-NAA åpner i Eilert Smith Hotel en gang i starten av 2019. Foto: Trodahl Arkitekter/RE-NAA

RE-NAA har holdt til i sine nåværende lokaler siden Sven Erik Renaa og kona Torill Renaa åpnet restauranten i 2009. Syv år senere fikk restauranten en stjerne i Michelin-guiden.

Stavanger-restauranten ble med det Norges første restaurant utenfor Oslo med Michelin-stjerne.

Etter snart ti år er Sven Erik Renaa klar for nye utfordringer.

– Selv om vi har flyttet litt rundt på oss internt i vårt nåværende lokale, har vi funnet ut at vi har vokst litt ut av det, og trenger litt mer luft under vingene, sier Renaa til Godt.

– Gjestene blir en del av kjøkkenet

Han forteller at RE-NAA nå vil få større kjøkken, mer plass mellom bordene og en egen bar tilknyttet restauranten.

– Jeg forventer at det fortsetter å komme masse gjester som det gjør i dag, og meningen med det nye lokalet, og måten det er bygget og designet på, er at det skal være som å komme hjem til oss. Det er på en måte ikke et kjøkken og en restaurant, men en stue med åpen kjøkkenløsning. Man blir en del av kjøkkenet når man sitter der som gjest, sier han.

Selv om han har store forventninger til flyttingen, innrømmer han at han synes det er litt skummelt.

– Det kilte godt i magen da jeg annonserte det i går. Men jeg har alltid vært spontan og litt rastløs, så på en måte er det en naturlig ting å gjøre etter ni år i samme hus.

Publisert: 04.10.2018 kl. 10:53
Oppdatert: 04.10.2018 kl. 15:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?