TINE lanserer yoghurt med lakrissmak

10. september 2018Aktuelt
NY: TINEs yoghurt med lakrissmak og bringebærstrøssel kommer i slutten av september. Foto: Produsenten
NY: TINEs yoghurt med lakrissmak og bringebærstrøssel kommer i slutten av september. Foto: Produsenten
AvCarina Hunshamar, Elise Alexandra GulbrandsenogIngeborg Aspeli

I slutten september kan du sette deg ned med TINEs nye yoghurt med smak av søt lakris. – Skeptisk, sier kokk og lakris-entusiast Jan-Ivar Nykvist. 

Yoghurten som lanseres inneholder naturlig lakris og toppes med bringebærstrøssel. Selv om yoghurten inneholder naturlig lakris, er selve yoghurten hvit, om enn noe grålig. Yoghurten blir en del av Nyt-serien, som er TINEs «koseyoghurt».

Kommunikasjonsrådgiver i TINE, Mimmi Granli Jensen, forteller at lakrissmak på ulike produkter er en generell trend de har lagt merke til.

– Nyt-serien er et produkt hvor vi ser det er mulighet for å teste nye smaker. Dette er en mer fyldig og kremet yoghurt med smaken av søt lakris med et syrlig bringebærstrøssel, forteller Granli Jensen.

– Det første jeg tenker er «æsj»

Kokk Jan-Ivar Nykvist har eksperimentert med lakris i maten i flere år. Han tror ikke yoghurt med lakris vil være en slager på frokostbordet.

– Det første jeg tenker er «æsj». Jeg er skeptisk til lakrisyoghurt som frokost. Men jeg kan ikke være sikker før jeg har testet det, sier han.

Han forteller imidlertid at bringebær og søt lakris er en god kombinasjon.

– Det er veldig interessant. Hvis de heller satser på dessertsegmentet høres det ut som de er mer på rett spor. Men da må det være av god kvalitet. Det kan sammenlignes med for eksempel yoghurtene med sjokoladesmak, som jeg heller ikke ser for meg på frokostbordet.

Lakris-elsker er positiv

Lena Bae fra Stjørdal er lakriselsker på sin hals, og pleier ofte å leke seg med lakris i forskjellige typer mat hun lager.

– Lakris i yoghurt er en ny og spennende smak, sier Bae.

Er du en lakris-elsker? Lag hjemmelaget lakris-is

Hun tror det blir «helt toppers» med bringebærtopping, som hun mener er en god kombinasjon til lakris. Hun har troen på lakrisyoghurten, så lenge den ikke blir for søt.

– Jeg håper heller at den er litt syrlig med en god lakrissmak.

Lakristrend

Etter at Hennig-Olsens virale aprilsnarr ble virkelighet, og lanserte Soft Shake lakris, har flere slengt seg på lakristrenden.

– Jeg tenker det er mange produkter som kanskje ikke skulle ha blitt produsert, men som dukker opp fordi det er en trend. Da blir man fort metta på det, sier kokk Nykvist.

TINE Yoghurten ble laget i samarbeid med butikkjeden Coop.

– De ønsket en lakrisyoghurt i sitt sortiment og de har også vært med å bestemme strøssel, forteller Granli Jensen.

Kommunikasjonsrådgiver i Coop, Silje Verlo Alisøy, gleder seg til yoghurten inntar butikkhyllene. Den siste tiden har TINE yoghurter fokusert på sunnere yoghurter som mellommåltider, uten fett og sukker, men både Granli Jensen og Verlo Alisøy er enige om at behovet for å kunne kose seg er der.

– Lakris-is har vært veldig populært den siste tiden og det er en etterspørsel etter lakrissmak på markedet. Vi tror at kundene vil se på yoghurten som noe som har manglet, en yoghurt man kan kose seg med og at de syns det er kult at det også kommer en yoghurt med lakrissmak, sier Verlo Alisøy til Godt og legger til:

– Også er det spennende med andre smaker enn de man er vant med, både for oss, kunden og TINE.

Publisert: 10.09.2018 kl. 16:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?