Seks deilige kaker til påske
Appelsinkake, sjokoladekake og suksessterte er alle supre kaker å servere til påske.
Eller hva med å kombinere to av dem, ved å lage en sjokoladekake med et hint av appelsin?
Nå er det snart påske, og da er det koselig å lage noen skikkelig gode påskekaker. Derfor har vi plukket ut seks kaker - og en ekstra oppskrift på påskeboller for deg som foretrekker gjærbakst.
Fru Timians doble sjokoladekake
Tidligere har vi besøkt matblogger og kokebokforfatter Marit Røttingsnes Westlie for å finne ut hva hun ville ha servert på en skikkelig påskefest. Til dessert var svaret denne lekre doble sjokoladekaken med sjokoladekrem - og et lite dryss av gullstøv.
Saftig appelsinkake
Innimellom vil man bare ha en helt klassisk formkake, og da er denne med melisglasur helt prima. Den er super å ha med seg noen skiver av i sekken, eller å nyte i solveggen med en rykende kopp kaffe.
Suksessterte
Den knallgule suksessterten må selvfølgelig med på listen. Deilig mandelbunn toppet med en nydelig gul krem av eggekrem og smør. Her er den laget med en påskevri. Nam!
Appelsin-kladdkake
Hvis du er glad i kombinasjonen av sjokolade og appelsin, bør du teste ut denne seige og gode kladdkaken. Den er rask å røre sammen, og smaker for øvrig nydelig med en kule vaniljeiskrem.
Formkake med appelsin og sjokolade
Én til for dere som elsker sjokolade og appelsin: En nydelig sjokoladeformkake der både appelsinsaft og revet appelsinskall gir en deilig smak av appelsin.
Brownies med marengs og sitronkrem
Dette blir nesten som en blanding av brownies og pavlova - og det er ikke mye feil. I tillegg toppes den av lekker gul sitronkrem. Søtt, syrlig, og veldig godt.
Påskeboller
Og så én for dere som er mer glad i bakst, nemlig Kristine Ilstads appelsinboller med vaniljekrem. Nydelig!
Publisert: 09.04.2019 kl. 13:35
Oppdatert: 23.03.2023 kl. 11:31
Lag deg en gratis konto