Nå kommer Sørlandschips med hockeypulver

17. august 2022Aktuelt
Slik ser chipsen med Hockeypulver og salt ut.
Slik ser chipsen med Hockeypulver og salt ut.
Foto: Daniel Gutkin Bernstei
AvMaria Tveiten HelgebyogHanna Haug Røset

Funker egentlig Hockeypulver på «alt»?

Husker du fenomenet «hockeycrocs» - altså smågodtkrokodiller dyppet i Hockeypulver? Hvis du var én av de mange som falt for denne komboen, kan det hende du blir litt ekstra gira nå.

Nå kommer nemlig Sørlandschips med Hockeypulver-chips. Vi fikk nyss om nyheten på TikTok-kontoen til fabrikksjefen «ChipsKjartan» (prøv å si dét fort tre ganger på rad) som fortalte at de hadde produsert 90.000 poser av lakris-snacksen.

Vi tok raskt en telefon til senior marketing manager i Sørlandschips, Daniel Gutkin Bernstein. Han kan bekrefte at lakris-chipsen faktisk blir noe av.

– Vi har produsert chipsposene i starten av denne uken, og sender posene ut i butikk i løpet av de neste dagene. Så de begynner nok å dukke opp i neste uke og ukene etter der igjen.

Ekstrem respons

Han beskriver responsen på ChipsKjartans TikTok-videoer om chipsen, som «ekstrem».

– Han har lagt ut tre filmer om Hockeypulver-chipsen, og har hatt 350.000 views. Det er helt ekstremt med tanke på at det «bare» er videoer av fabrikksjefen vår som sier hva vi har laget.

Bernstein forteller at de i en idérunde kom på krokodillene fra noen år tilbake, kjøpte en boks Hockeypulver, og helte det i en pose chips uten smak.

– Vi ristet pulveret litt rundt i posen, og smakte - og vi synes det smakte kjempegodt. Så da satt vi i gang.

Sørlandschips med hockeypulver er snart å finne i butikkene.
Sørlandschips med hockeypulver er snart å finne i butikkene.
Foto: Sørlandschips

Rar greie

Ifølge Bernstein er chipsen krydret med Hockeypulver og salt, og vil derfor smake av både lakris, salmiakk og salt chips.

De har valgt å putte chipsen i store poser.

– Vi ser for oss at dette kanskje blir en litt morsom greie hvor folk har lyst til å smake i grupper, med venner eller familie.

Hockeypulver-chipsen ble solgt til butikkene så fort at lageret var tomt i løpet av fire dager. Men enn så lenge er lakrisgullet «limited edition».

– Men vi ser alltid på muligheten til å produsere det igjen på et senere tidspunkt om interessen er stor nok.

Dette er for øvrig ikke første gang produsenten har prøvd seg på alternative smaker. Vi har minner om alt fra potetgull med smak av tang, kantareller, pinnekjøtt og ribbe.

Og la oss ikke glemme da Gastromat lanserte «Gastrogull» i samarbeid med Den Lille Chipsfabrikken i fjor.

– Noen mente det var urettferdig med kun 10.000 poser og lurte på om vi ikke kan bruke kalkulator når det er 8400 medlemmer i Facebook-gruppen som ønsker seg potetgull med gastromat, og alle vil ha minst to poser hver, sa en lattermild fabrikksjef, Rune C. Høydahl, til Godt da.

Publisert: 17.08.2022 kl. 11:42


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?