Pannekaker til frokost, middag og dessert

GJØR TIRSDAGEN BEDRE: Et berg pannekaker gjør tirsdagen god.
GJØR TIRSDAGEN BEDRE: Et berg pannekaker gjør tirsdagen god.
Foto: Sara Johannessen Meek / VG
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Her er ti av de beste oppskriftene å feire pannekakedagen med.

«Kjære mi pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg,» sa mannen. Du husker kanskje folkeeventyret om pannekaken som trillet og trillet?

Tirsdagen etter fastelavn, historisk kalt feitetirsdag, skal ikke pannekakene trille annet sted enn fra tallerkenen og ned i magen din.

Feitetirsdag kalles nemlig også pannekakedagen, så da er det vel bare på sin plass å markere med pannekaker.

Det som er så fint med pannekaker er at man kan tilpasse etter måltidet du spiser dem til. Altså kan du markere pannekakedagen til frokost, lunsj, middag og dessert. Eller til kaffekos eller kvelds.

En annen ting som er bra med pannekakerøre, er at du kan helle den i flaske eller termos, og ta med på ut på tur i det fri og steike på bålet eller primusen.

Her er ti oppskrifter.

Gjør tirsdagen luksus med et tårn av nystekte pannekaker til frokost. Det går kjapt å lage og smaker godt. Dessuten kan pannekaker gi masse god næring, særlig om du har sunne ingredienser som banan, frø og havregryn i.

Topp med friske bær, en dæsj gresk yoghurt eller kesam, og komplimenter med et glass nypresset jus og kaffe.

Når klokken tikker mot lunsj og middag blir det kanskje fristende med saltere pannekaker?

Vanlige pannekaker med syltetøy eller bacon er en middagsfavoritt for store og små. For å tilføye litt mer middagsfølelse kan pannekakene gratineres med ost, skinke og pesto eller fylles med sopp, spinat og ost eller crème fraîche. Faktisk passer det meste i eller på pannekaker.

Til dessert kan du ta en tur til kontinentet og unne deg en fransk Crêpes Suzette, kanskje med Nutella eller is til, eller en nederlandsk, tjukk baby med friske bær på.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?