De beste søte og salte vaflene

24. mars 2021Aktuelt
SPRIT OPP: En klassisk vaffel med syltetøy og rømme er godt, men det er også nærmest uendelig mye mer du kan putte på for å sprite opp en vaffel.
SPRIT OPP: En klassisk vaffel med syltetøy og rømme er godt, men det er også nærmest uendelig mye mer du kan putte på for å sprite opp en vaffel.
Foto: Krister Sørbø/Christian Brun
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Enten du foretrekker vafler til middag, frokost eller dessert – med disse oppskriftene har du alltid en god grunn til å spise vafler.

La oss feire det som feires kan. Å markere vaffeldagen fredag 25. mars er gøy og godt uansett hvilke smaksløker du har.

Det er nemlig ubegrensede muligheter med vafler. De kan være søte, sunne, salte og mettende. Dette er 12 av de beste vaffeloppskriftene fra Godt.

Klassiske vafler

Mange av oss har et enkelt forhold til vafler. En deilig røre, syltetøy og kanskje litt friske bær, brunost eller rømme er ofte nok.

Med det beste vaffeljernet er vaffeldagen komplett.

Sunnere smaker

Det er fullt mulig å lage sunnere vafler. Erstatt hvetemel med grovere sorter mel og havregryn og kutt ut sukkeret, vips, blir den klassiske vaffelen med ett litt sunnere.

Hva med å tilsette saftig gulrot i røren, og toppe med sunnere pålegg? Da funker vaflene fint som både frokost og lunsj.

Salte middagsvafler

Middag er neppe det første du tenker på når du tenker på vafler, men potetvafler eller andre saltere varianter egner seg supert til middag.

Topp med røykelaks og rømme, eller fiken, chèvre og spekeskinke, foreslår Lise Finckenhagen i denne samleoppskriften.

Dessertvafler i ny drakt

Vafler passer definitivt i kategorien «et søtt punktum» etter et salt måltid, og kan toppes med alt fra is til sjokolade.

Bakeblogger Kristine Ilstad har lure vaffel-desserter på lur:

... og hun bruker vaffeljernet til mer enn vafler. Kanelboller i vaffeljern er strengt tatt ikke vafler, men det er i alle fall en måte å bruke vaffeljernet på vaffeldagen.

Lyst å lage vafler, men uten å lage røre fra bunnen? Slik løfter du vaffelmiksen og her finner du alle vaffeloppskriftene våre!

Publisert: 24.03.2021 kl. 14:12
Oppdatert: 25.03.2022 kl. 09:09


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?